ΑΘΗΝΑ
02:22
|
20.04.2024
Ο Άντονι Μπλίνκεν ζητά να δοθεί πίσω το φορτίο των δύο σκαφών και να αφεθούν ελεύθερα τα πληρώματά τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την άμεση απελευθέρωση των δύο ελληνικών δεξαμενόπλοιων που έχουν κατασχεθεί μαζί με τα φορτία τους από την Παρασκευή, 27 Μαΐου απαίτησε απόψε με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Τουίτερ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος που είχε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Δένδια φαίνεται πως ανταποκρίθηκε σε σχετικό αίτημα του Έλληνα ομολόγου του.

Στην ίδια ανακοίνωση απόψε ο Άντονι Μπλίνκεν ζητά να δοθεί πίσω το φορτίο των δύο σκαφών και να αφεθούν ελεύθερα τα πληρώματά τους.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Η συνεχιζόμενη παρενόχληση πλοίων από το Ιράν και η παρέμβαση στα δικαιώματα και τις ελευθερίες ναυσιπλοΐας αποτελούν απειλή για τη θαλάσσια ασφάλεια και την παγκόσμια οικονομία.  Ο Υπουργός και ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών συμφώνησαν ότι το Ιράν πρέπει να απελευθερώσει αμέσως τα κατασχεθέντα πλοία, τα φορτία τους και τα πληρώματά τους. Οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας, του βασικού συμμάχου και εταίρου μας στο ΝΑΤΟ, απέναντι σε αυτή την αδικαιολόγητη κατάσχεση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα