ΑΘΗΝΑ
13:46
|
28.04.2024
Επτά εκατομμύρια Γερμανοί έχουν αγοράσει μέχρι στιγμής το εισιτήριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για τους επόμενους τρεις μήνες, οι Γερμανοί θα μπορούν να ταξιδεύουν στη χώρα με μόλις 9 ευρώ το μήνα σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος ζωής.

Στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης περιλαμβάνονται  όλες οι τοπικές και περιφερειακές συγκοινωνίες με τρένα, λεωφορεία και μετρό, αν και δεν περιλαμβάνονται τα υπεραστικά τρένα.

Τα φθηνά εισιτήρια έχουν επίσης στόχο να κάνουν τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητά τους.

Ωστόσο, ο φόρος καυσίμων έχει επίσης μειωθεί κατά περίπου 30 λεπτά το λίτρο για τη βενζίνη, ρίχνοντας τις τιμές κάτω από τα 2 ευρώ.

Ο φόρος μειώθηκε στο ελάχιστο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και πάλι για τους επόμενους τρεις μήνες, επομένως οι τιμές του ντίζελ μειώνονται επίσης κατά περίπου 14 λεπτά το λίτρο.

Ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας, Βόλκερ Βίσινγκ, περιέγραψε τα μηνιαία εισιτήρια των 9 ευρώ ως μια εξαιρετική ευκαιρία: «Είναι επιτυχία το ότι έχουμε ήδη πουλήσει επτά εκατομμύρια εισιτήρια».

Ωστόσο, η σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn αντιμετωπίζει ήδη συνωστισμό, καθυστερήσεις και ακυρώσεις και η προοπτική εκατομμυρίων επιπλέον επιβατών έχει προκαλέσει κριτική για το σχέδιο.

Λιγότερο από το 70 τοις εκατό των τρένων μεγάλων αποστάσεων έφτασαν στην ώρα τους τον Απρίλιο, αλλά ο κ. Βίσινγκ λέει ότι το σιδηροδρομικό δίκτυο λειτουργεί μόνο με χωρητικότητα 80 τοις εκατό. Δεν αναφέρθηκαν σημαντικά προβλήματα με τους σιδηροδρόμους τις ώρες μετά την έναρξη του προγράμματος το πρωί της Τετάρτης.

Όπως σε μεγάλο μέρος του υπόλοιπου κόσμου, οι Γερμανοί έχουν πληγεί από την αύξηση των τιμών της ενέργειας, με πληθωρισμό έως και 7,9 τοις εκατό τον περασμένο μήνα. Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, είπε στα μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου την Τετάρτη ότι η κύρια αιτία της αύξησης των τιμών ήταν η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η οποία περιλαμβάνει το κόμμα των Πρασίνων, έχει υποσχεθεί στις 16 κρατικές αρχές της Γερμανίας 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση για το πρόσθετο κόστος που αναμένεται σε προσωπικό και καύσιμα.

Αν και το εισιτήριο των 9 ευρώ δεν περιλαμβάνει υπεραστικά ταξίδια, είναι δυνατό να διασχίσει κανείς τη χώρα χρησιμοποιώντας περιφερειακά τρένα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

Οι πληρωμές από από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 2 Μαΐου

Νέο βίντεο με ισραηλινούς ομήρους έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς

Ο Στόλος της Ελευθερίας αναβάλλει το ταξίδι του στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα