ΑΘΗΝΑ
05:12
|
08.05.2024
Γνωμοδότηση περιγράφει λεπτομερώς εννέα τρωτά σημεία και προτείνει προστατευτικά μέτρα για την πρόληψη ή τον εντοπισμό της εκμετάλλευσής τους. 
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα μηχανήματα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που χρησιμοποιούνται σε τουλάχιστον 16 πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν ευπάθειες λογισμικού που τα αφήνουν επιρρεπή σε hacking εάν δεν αντιμετωπιστούν, αναφέρει η κορυφαία υπηρεσία κυβερνοασφάλειας της χώρας σε γνωμοδότηση που εστάλη σε πολιτειακούς εκλογικούς αξιωματούχους, σύμφωνα με το Associated Press.

Η Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Υποδομών των ΗΠΑ (CISA) δήλωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα ελαττώματα στον εξοπλισμό της εταιρείας Dominion Voting Systems έχουν χρησιμοποιηθεί για την αλλαγή των εκλογικών αποτελεσμάτων. 

Η γνωμοδότηση περιγράφει λεπτομερώς εννέα τρωτά σημεία και προτείνει προστατευτικά μέτρα για την πρόληψη ή τον εντοπισμό της εκμετάλλευσής τους. Αυτά τα μέτρα πρέπει να εφαρμόζονται πριν από κάθε εκλογές, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση, και είναι σαφές ότι αυτό δεν συμβαίνει σε όλες τις πολιτείες που χρησιμοποιούν τα μηχανήματα.

Ο επιστήμονας υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, Άλεξ Χάλντερμαν, ο οποίος συνέταξε την έκθεση στην οποία βασίζεται η γνωμοδότηση, έχει υποστηρίξει εδώ και καιρό ότι η χρήση ψηφιακής τεχνολογίας για την καταγραφή ψήφων είναι επικίνδυνη επειδή οι υπολογιστές είναι εγγενώς ευάλωτοι στο hacking και επομένως απαιτούν πολλαπλές διασφαλίσεις που δεν ακολουθούνται ομοιόμορφα. Αυτός και πολλοί άλλοι ειδικοί στην ασφάλεια των εκλογών έχουν επιμείνει ότι η χρήση χάρτινων ψηφοδελτίων είναι η πιο ασφαλής μέθοδος ψηφοφορίας και η μόνη επιλογή που επιτρέπει ουσιαστικούς μετεκλογικούς ελέγχους.

Η περιφερειακή δικαστής των ΗΠΑ, Έιμι Τότενμπεργκ, η οποία επιβλέπει την υπόθεση, εξέφρασε την ανησυχία της για τη δημοσιοποίηση της αναφοράς, ανησυχώντας για το ενδεχόμενο hacking και την κακή χρήση ευαίσθητων πληροφοριών του εκλογικού συστήματος. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της πολιτείας της Τζόρτζια, Γκάμπριελ Στέρλινγκ, τόνισε ότι η γνωμοδότηση της CISA και μια ξεχωριστή έκθεση που παρήγγειλε η Dominion αναγνωρίζουν ότι «οι υπάρχουσες διαδικαστικές διασφαλίσεις καθιστούν εξαιρετικά απίθανο» ότι κάποιος θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τα τρωτά σημεία που εντόπισε ο Χάλντερμαν. Ο ίδιος χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς του Χάλντερμαν «υπερβολικούς».

Σε δήλωσή της, η Dominion υπερασπίστηκε τα μηχανήματα ως «ακριβή και ασφαλή» και ενημέρωσε την CISA ότι τα τρωτά σημεία έχουν αντιμετωπιστεί σε επόμενες εκδόσεις λογισμικού.

Η γνωμοδότηση αναφέρει ότι οι εκλογικοί υπάλληλοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την εταιρεία για να καθορίσουν ποιες ενημερώσεις χρειάζονται.  Ο Χάλντερμαν δήλωσε ότι, από όσο γνωρίζει, «κανείς εκτός από την Dominion δεν είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τις επιβεβαιωμένες επιδιορθώσεις».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα