ΑΘΗΝΑ
04:57
|
19.04.2024
Η εταιρεία αναγνωρίζει ότι «ο χώρος εργασίας αλλάζει».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Microsoft θα «σεβαστεί» το δικαίωμα των εργαζομένων της στον συνδικαλισμό και δεσμεύεται για «δημιουργικές συνεργατικές προσεγγίσεις» με τα συνδικάτα σύμφωνα με όσα ανέφερε μέσω ιστολογίου ο πρόεδρος της εταιρίας Μπραντ Σμίθ.

«Πρόσφατες εκστρατείες για τον συνδικαλισμό σε όλη τη χώρα – συμπεριλαμβανομένου του τομέα της τεχνολογίας – μάς οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι, αναπόφευκτα, αυτά τα ζητήματα θα αγγίξουν στο μέλλον περισσότερες επιχειρήσεις, ενδεχομένως και τη δική μας» έγραψε.

Η εταιρεία αναγνωρίζει ότι «ο χώρος εργασίας αλλάζει» παρόλο που οι υπάλληλοί μας «δεν θα απαιτηθεί ποτέ να οργανωθούν προκειμένου να έρθουν σε διάλογο με την διοίκηση της εταιρίας», πρόσθεσε

Τον προηγούμενο μήνα οι εργαζόμενοι στο τμήμα της εταιρίας Activision Blizzard που παράγει το βιντεοπαιχνίδι «Call of Duty» και η οποία, εξαγοράστηκε από την Microsoft, ψήφισε υπέρ του συνδικαλισμού. Το κορυφαίο στέλεχος της Microsoft, ο επικεφαλής του Xbox, Φιλ Σπένσερ, φέρεται να εξέφρασε την υποστήριξή του για το σωματείο του κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνάντησης.

Η επίδειξη υποστήριξης της Microsoft έρχεται στον απόηχο των σημαντικών προσπαθειών συνδικαλιστικής οργάνωσης σε ορισμένους από τους αντιπάλους της στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας.

Η Amazon αντιμετώπισε πρόσφατα προσπάθειες συνδικαλισμού σε δύο εγκαταστάσεις αποθήκευσης στη Νέα Υόρκη. Οι εργαζόμενοι στη μία από τις δύο, γνωστή ως JFK8, αποφάσισαν μέσω ψηφοφορίας να ιδρύσουν σωματείο, και έγιναν οι πρώτοι εργαζόμενοι της εταιρίας που συνδικάστηκαν επίσημα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Amazon αμφισβήτησε τα αποτελέσματα και φέρεται να απέλυσε τουλάχιστον έξι διευθυντικά στελέχη της, τα οποία συμμετείχαν ενεργά στη σύσταση του πρώτου συνδικάτου.

Επίσης, οι υπάλληλοι της Apple σε ένα από τα καταστήματα λιανικής της εταιρείας στην Ατλάντα κατέθεσαν αίτηση για τη διενέργεια ψηφοφορίας προκειμένου να προχωρήσουν στην ίδρυση σωματείου, ενώ εργαζόμενοι σε άλλο κατάστημα στη Νέα Υόρκη προσπαθούν επίσης να συνδικαλιστούν .

Πηγή: CNN

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα