ΑΘΗΝΑ
20:03
|
23.04.2024
Το σκίτσο του Βρετανού Μάρτιν Ρόουσον στον Guardian για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Ελισάβετ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου και Κοινοπολιτείας, Ελισάβετ Β΄ συνεχίζονται με το ίδιο το τιμώμενο πρόσωπο να μην δίνει το «παρών» στις περισσότερες εξ αυτών. Η Βρετανία βιώνει με καύσωνα τη φρενίτιδα των 70 ετών της αγαπημένης της Ελισάβετ στον θρόνο της μοναρχίας ενώ την ίδια ώρα η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται στο ναδίρ.

Ο σκιτσογράφος του βρετανικού Guardian Μαρκ Ρόουσον μας θυμίζει τον εθνικό ύμνο του ΗΒ και το θρυλικό εξώφυλλο του σινγκλ των Sex Pistols: God Save the Queen. It’s a fascist regime (Ο Θεός σώζει τη Βασίλισσα. Είναι ένα φασιστικό καθεστώς). Τόσο ο εθνικός ύμνος όσο και το σινγκλ των κάποτε πάνκηδων Sex Pistols μοιράζονται κάτι παραπάνω από τον ίδιο τον τίτλο: την εμμονή των Βρετανών να βλέπουν τη Βασίλισσα ως το απόλυτο σύμβολο του κράτους τους.

Την ίδια τα γιουχαΐσματα από το ποίμνιο αφορούν κυρίως τον κ. Τζόνσον που «πιάνεται» από το Ιωβηλαίο της Ελισάβετ για να διασώσει το μέλλον του.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα