ΑΘΗΝΑ
03:39
|
25.04.2024
Τα δύο αδέλφια δηλώνουν αθώοι, αλλά οι ισχυρισμοί τους φαίνεται να διαψεύδονται από ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο ψαράδες που έχουν κατηγορηθεί για τον θάνατο του πρώην υπουργού, Σήφη Βαλυράκη, μετά την απολογία τους στον ανακριτή Χαλκίδας.

Τα δύο αδέλφια δηλώνουν αθώοι, αλλά οι ισχυρισμοί τους διαψεύδονται από ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία. Λένε, δηλαδή, ότι, την ημέρα θανάτου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, το σκάφος τους ήταν ελλιμενισμένο και οι ίδιοι δεν βγήκαν από τα σπίτια τους. Ωστόσο, μια φωτογραφία δείχνει ότι το αυτοκίνητο του ενός ήταν σταθμευμένο στο μικρό λιμάνι της Ερέτριας, πολύ κοντά στο σκάφος τους, το επίμαχο χρονικό διάστημα. Επίσης, το σκάφος τους ήταν ελλιμενισμένο με διαφορετική φορά δύο μέρες μετά, γεγονός που αποδεικνύει ότι είχε μετακινηθεί.

Τους δύο ψαράδες είχε κατονομάσει μάρτυρας, ο οποίος υποστηρίζει ότι συνεπλάκησαν με τον πρώην υπουργό, που είχε βγει για ψάρεμα στην Ερέτρια τον Ιανουάριο του 2021 και ώρες αργότερα βρέθηκε νεκρός στη θάλασσα.

Οι συνήγοροι της οικογένειας του εκλιπόντος υπουργού σημειώνουν ότι οι ιατροδικαστικές εκθέσεις, οι καταθέσεις και οι φωτογραφίες του θύματος αποκλείουν την εκδοχή του ατυχήματος, ενώ αφήνουν αιχμές για τη συμπεριφορά των προανακριτικών λιμενικών υπαλλήλων. «Η εμπλοκή άλλους σκάφους ως τόπου προέλευσης της εγκληματικής ενέργειας πιστοποιείται από φωτογραφίες, ανάλυση ψηφιακών δεδομένων και μαρτυρικές καταθέσεις» και πως «η περιγραφή του σκάφους των δραστών και της συμπεριφοράς τους απέναντι στον θανόντα επαναλαμβάνεται στον ανακριτή από τους αυτόπτες μάρτυρες. Σε αυτούς προστίθενται και άλλοι που καταθέτουν ότι το σκάφος των δραστών απουσίαζε την ώρα του συμβάντος από το λιμάνι, ενώ προκύπτει ότι αυτοκίνητό τους βρισκόταν εκεί και όχι στο σπίτι τους», ανέφεραν προ ημερών οι συνήγοροι της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα