ΑΘΗΝΑ
14:05
|
16.04.2024
Η προειδοποίηση έρχεται εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας ότι η Πιονγκγιάνγκ προετοιμάζεται για την πρώτη της δοκιμή πυρηνικών όπλων από το 2017.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Γουέντι Σέρμαν, δήλωσε ότι θα υπάρξει μια «ισχυρή» απάντηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νότια Κορέα και τον κόσμο εάν η Βόρεια Κορέα προχωρήσει στην πραγματοποίηση δοκιμής πυρηνικών όπλων.

«Οποιαδήποτε πυρηνική δοκιμή θα αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και θα αντιμετωπιστεί με μια ταχεία και δυναμική απάντηση», δήλωσε η Αμερικανίδα αξιωματούχος σε δημοσιογράφους, σήμερα Τρίτη, μετά από τη συνάντησή με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό της, Τσο Χιουν-Ντονγκ, στην Σεούλ.

«Όλος ο κόσμος θα ανταποκριθεί με έντονο και ξεκάθαρο τρόπο. Είμαστε προετοιμασμένοι», συμπλήρωσε.

Υπάρχουν αυξανόμενες ανησυχίες ότι η Βόρεια Κορέα, η οποία έχει πραγματοποιήσει έναν άνευ προηγουμένου αριθμό πυραυλικών εκτοξεύσεων φέτος, θα δοκιμάσει σύντομα ένα πυρηνικό όπλο, για πρώτη φορά από το 2017.

Τη Δευτέρα, οι δυνάμεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ εκτόξευσαν οκτώ πυραύλους εδάφους-εδάφους στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Νότιας Κορέας, μια ημέρα αφότου η Πιονγκγιάνγκ εξαπέλυσε ένα μπαράζ βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς .

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) δήλωσε ότι οι κινήσεις της Βόρειας Κορέας για επέκταση βασικών εγκαταστάσεων στην κύρια πυρηνική της τοποθεσία στο Yongbyon συνεχίζουν να προχωρούν, ενώ στο Punggye-ri, τον χώρο πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας, υπάρχουν ενδείξεις κινητικότητας, πιθανώς στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια πυρηνική δοκιμή.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν τρέφουν εχθρικές προθέσεις έναντι της Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας. Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε την Πιονγκγιάνγκ να σταματήσει τις αποσταθεροποιητικές και προκλητικές δραστηριότητές της και να επιλέξει τον δρόμο της διπλωματίας», είπε, αναφερόμενη στη Βόρεια Κορέα με το επίσημο όνομά της.

Πηγή: Al Jazeera

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Νεμπένζια: Υποκρισία η έκτακτη συνεδρίαση του ΟΗΕ για τα αντίποινα του Ιράν στο Ισραήλ

Διεθνής Σύνοδος για το Σουδάν στο Παρίσι

Ξεκαθάρισμα… διαφορών Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν στη Χάγη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα