ΑΘΗΝΑ
07:48
|
01.05.2024
Μαζικοί έλεγχοι για κρούσματα το ερχόμενο Σάββατο, γεννούν ανησυχίες στους κατοίκους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περιορισμένο λοκντάουν σε μια συνοικία της Σανγκάης 2,7 εκατομμυρίων ανθρώπων το Σάββατο, προκειμένου να πραγματοποιηθούν μαζικοί έλεγχοι για κρούσματα κορονοϊού, ανακοίνωσαν οι αρχές της πόλης, καθώς η κινεζική μητρόπολη αγωνίζεται να βγει πλήρως από τα περιοριστικά μέτρα.

Την περασμένη εβδομάδα η πόλη χαλάρωσε πολλούς περιορισμούς που είχαν επιβληθεί στα 25 εκατομμύρια κατοίκους της από τον Μάρτιο, καθώς η Κίνα αντιμετωπίζει το χειρότερο ξέσπασμα της πανδημίας τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά το λοκντάουν δεν άρθηκε ποτέ πλήρως, με εκατοντάδες χιλιάδες στη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας να εξακολουθούν να βρίσκονται υπό περιορισμό στις κατοικίες τους.

Η νοτιοδυτική συνοικία της πόλης Μινχάνγκ, στην οποία κατοικούν 2,7 εκατομμύρια άνθρωποι, θα τεθεί υπό «κλειστή διαχείριση» το πρωί του Σαββάτου και όλοι οι κάτοικοι θα υποβληθούν σε εξετάσεις, ανέφεραν σήμερα οι αρχές της περιοχής σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ο περιορισμός θα αρθεί μετά τη συλλογή των δειγμάτων», πρόσθεσαν, χωρίς να αναφέρουν συγκεκριμένη ώρα ή ημερομηνία. Η δήλωση επίσης δεν ανέφερε ποια μέτρα θα επιβληθούν εάν κάποιος κάτοικος της περιοχής βρεθεί θετικός.

Σύμφωνα με την αυστηρή προσέγγιση της Κίνας για μηδενικό Covid, όλα τα θετικά κρούσματα απομονώνονται και οι στενές επαφές -συχνά συμπεριλαμβανομένου ολόκληρου του κτιρίου ή της κοινότητας όπου ζουν- μπαίνουν σε καραντίνα.

Η Σανγκάη ανέφερε μόνο εννέα νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, κανένα από αυτά στην συγκεκριμενη συνοικία, αλλά η ανακοίνωση πυροδότησε φόβο στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι το λοκντάουν μπορεί να παραταθεί και πέρα του Σαββάτου σε περίπτωση που εντοπιστούν κρούσματα.

Το λοκντάουν στη Σανγκάη – έναν σημαντικό παγκόσμιο ναυτιλιακό κόμβο – πρόσθεσε περαιτέρω πίεση στις ήδη τεταμένες διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού, όμως η πόλη σιγά – σιγά ξαναζωντάνεψε τις τελευταίες μέρες και η οικονομική δραστηριότητα ξεκίνησε.

Η πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο, εν τω μεταξύ, μεταβαίνει πιο ομαλά στην κανονικότητα μετά το κλείσιμο των εστιατορίων, των γυμναστηρίων και των σταθμών του μετρό τον περασμένο μήνα προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα μικρότερο ξέσπασμα της πανδημίας.

Με πληροφορίες από AFP

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα