ΑΘΗΝΑ
02:07
|
20.04.2024
Σε περισσότερα από 2.000 ανέρχονται τα θύματα βίας στην Κολομβία κατά την τελευταία 4ετία, πλησιάζοντας επικίνδυνα τους αριθμούς επί διακυβέρνησης Αλβάρο Ουρίμπε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κολομβία τα τελευταία τέσσερα χρόνια σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Ινστιτούτου Μελετών για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη (Indepaz) που επικαλείται δημοσίευμα του telesur.

«Η κυβέρνηση του Iván Duque μας υπέβαλε σε έναν κύκλο βίας λόγω της έλλειψης δέσμευσης για την εφαρμογή της ειρήνης και της αναποτελεσματικής στρατηγικής της για την ασφάλεια» σημειώνουν μεταξύ άλλων οι ερευνητές, υπογραμμίζοντας πως οι αριθμοί πλησιάζουν επικίνδυνα εκείνους της χειρότερης περιόδου βίας των τελευταίων δεκαετιών (2002-2006), όταν η κυβέρνηση του Αλβάρο Ουρίμπε ήταν στην εξουσία.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι αγρότες, οι ιθαγενείς και κυρίως οι ακτιβιστές και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και αποστρατευμένα μέλη των FARC-EP είναι μεταξύ εκείνων που πλήττονται περισσότερο, με 930 ακτιβιστές, εκ των οποίων 126 γυναίκες, και 245 μαχητές  να έχουν δολοφονηθεί μεταξύ της 7ης Αυγούστου 2018 και της 4ης Ιουνίου 2022. 

Η οργάνωση κατέταξε τα Cauca, Antioquia, Nariño, Valle del Cauca και Putumayo μεταξύ των πέντε διαμερισμάτων που πλήττονται περισσότερο από αυτή τη βία.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα