ΑΘΗΝΑ
13:59
|
08.05.2024
Συγκέντρωση διαμαρτυρία στις 8.30 για τους 8 διαδηλωτές που συνελήφθησαν στις 6/4 κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών στο λιμάνι της πόλης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη, 15 Ιουνίου, στις 8.30 το πρωί στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου δικάζονται οι 8 διαδηλωτές- απεργοί, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 6 Απριλίου στο λιμάνι της πόλης κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών ενάντια στην παρουσία πλοίου που μετέφερε κοντέινερ για τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις.

«Το “έγκλημά” τους ήταν πως δεν θέλουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να μετατραπεί σε ορμητήριο των φονιάδων του ΝΑΤΟ, πως διαδήλωσαν μαζί με χιλιάδες κόσμου ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλοντας την αναίτια βία εις βάρος τους, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να βρεθεί στο νοσοκομείο, τις συλλήψεις οχτώ ατόμων και τη βίαιη και παράνομη προσαγωγή δημοσιογράφου, μέλους της ΕΣΗΕΜΘ.

«Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής ενάντια στους εργαζόμενους απεργούς στο λιμάνι, που με τη μαζική και μαχητική κινητοποίησή τους αποκάλυψαν το ρόλο της κυβέρνησης στη χρησιμοποίηση του για τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ανατολική Ευρώπη» τονίζει η Ε’ ΕΛΜΕ.

«Η κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ και ΟΠΚΕ ενάντια στους εργαζόμενους επειδή ο λαός δεν θέλει την εμπλοκή της χώρας στους πολέμους των ιμπεριαλιστών» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, ενώ αναφέρεται, σε αντιδιαστολή, στην «προκλητική», όπως την χαρακτηρίζει αθώωση του 22χρονου «που ενώ στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν τρικάκια και το πανό της εγκληματικής δράσης φασιστικών συμμοριών στο ΕΠΑΛ Ευόσμου τον περασμένο Γενάρη, θεωρήθηκε πως αυτός δεν είχε σχέση με τα γεγονότα!»

Οι εκπαιδευτικοί υπενθυμίζουν, τέλος, πως αύριο ξεκινά και η δίκη των ναζιστών δολοφόνων της Χρυσής Αυγής που προσπαθούν στο εφετείο να αναιρέσουν την καταδίκη τους. «Δεν θα το επιτρέψουμε!» τονίζουν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σοβαρός κίνδυνος για την Κύπρο και την Ελλάδα

Συγκέντρωση και πορεία για την ημέρα της αντιφασιστικής νίκης

Βερολίνο: Γερουσιαστής δέχθηκε επίθεση από άγνωστο σε βιβλιοθήκη

Μάτι: Έφεση για το σύνολο της απόφασης από την εισαγγελία εφετών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα