ΑΘΗΝΑ
06:34
|
05.05.2024
ΓΣΕΕ: «Την κακοδιαχείριση δεν πρέπει να την πληρώνουν αυτοί που δεν τη δημιούργησαν. Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ είναι οι μόνοι που δεν ευθύνονται»
Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Ζήλος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με ψήφους 157 υπέρ και 143 κατά, ψηφίστηκε πριν από λίγο η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ. Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ καταψήφισε στο σύνολό της η αντιπολίτευση.

Η τροπολογία, που  κατατέθηκε αιφνιδιαστικά το βράδυ της Παρασκευής, στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το οποίο επίσης ψηφίστηκε στο σύνολό του μόνο από τους κυβερνητικούς βουλευτές, προβλέπει τη δυνατότητα του ειδικού διαχειριστή να προβεί σε καταγγελία του συνόλου των συμβάσεων εξηρτημένης εργασίας των εργαζομένων στην επιχείρηση, γεγονός που θα οδηγήσει στην ανεργία 1060 εργαζόμενους, και θα παραδόσεις βορά σε ιδιώτη, μια από τις εμβληματικές βιομηχανίες της χώρας, που λειτουργεί αδιάλειπτα εδώ και σχεδόν 60 χρόνια.

Όπως αναφέρει και η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της, «η τροπολογία της κυβέρνησης οδηγεί στην ανεργία πάνω από χίλιους εργαζόμενους, αφού δίνει τη δυνατότητα στον ειδικό διαχειριστή να καταγγείλει το σύνολο των συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας των εργαζομένων στην εταιρεία. Ακόμη και η δυνατότητα που δίνεται στον ειδικό διαχειριστή να προβεί στη σύναψη μηνιαίων ή διμηνιαίων συμβάσεων όχι μόνο δεν βοηθάει, αλλά αντιθέτως καθιστά τους εργαζόμενους ομήρους, εντείνοντας την αγωνία για το μέλλον τους».

«Την κακοδιαχείριση και τα ελλείμματα δεν πρέπει να τα πληρώνουν αυτοί που δεν τα δημιούργησαν και οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ είναι οι μόνοι που δεν ευθύνονται για τις εξελίξεις» υπογραμμίζει η Συνομοσπονδία.

Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ ψηφίστηκε και στο σύνολο του, το νομοσχέδιο με τίτλο «Αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών, εκσυγχρονισμός Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και άλλες επείγουσες διατάξεις». Το νομοσχέδιο καταψήφισε η αντιπολίτευση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα