ΑΘΗΝΑ
21:02
|
23.04.2024
Δύο πρώην στρατιώτες των ΗΠΑ συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια μαχών με τις ρωσικές δυνάμεις κοντά στο Χάρκοβο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο πρώην στρατιώτες των ΗΠΑ συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια μαχών με τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία, σύμφωνα με την The Telegraph.

Οι δύο άνδρες αιχμαλωτίστηκαν κατά τη διάρκεια μιας σκληρής μάχης έξω από τη βορειοανατολική πόλη Χάρκοβο την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στρατιώτες που πολεμούσαν μαζί τους.

Ο 39χρονος Αλεξάντερ Ντρούεκε, και ο 27χρονος Άντι Τάι Νοκχάι, υπηρετούσαν ως εθελοντές σε μια μονάδα του τακτικού ουκρανικού στρατού και πιστεύεται ότι είναι οι πρώτοι Αμερικανοί στρατιωτικοί που κατέληξαν Ρώσοι αιχμάλωτοι πολέμου.

Έρχονται να προστεθούν σε έναν αυξανόμενο αριθμό δυτικών μισθοφόρων και εθελοντών που αιχμαλωτίστηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων τριών Βρετανών, των Άιντεν Άσλιν, Σαούν Πίνερ και Άντριου Χιλ. 

Την περασμένη εβδομάδα, ένα δικαστήριο στην αυτοανακηρυγμένη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ καταδίκασε τους δύο πρώτους και έναν Μαροκινό σε θάνατο, αφού τους δίκασε ως «μισθοφόρους».

Η σύλληψη των δύο Αμερικανών θα είναι διπλωματικά ευαίσθητη, καθώς το Κρεμλίνο μπορεί να επιδιώξει να τη χρησιμοποιήσει ως απόδειξη ότι οι ΗΠΑ εμπλέκονται άμεσα στον πόλεμο.

Ένας σύντροφος των δύο ανδρών, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε στην The Telegraph ότι συνελήφθησαν αφού έπεσαν σε μια πολύ μεγαλύτερη ρωσική δύναμη κατά τη διάρκεια μάχης την περασμένη Πέμπτη στο χωριό Ιζμπίτσκε, 30 μίλια βορειοανατολικά του Χάρκοβο. Το χωριό απέχει λιγότερο από πέντε μίλια από τα ρωσικά σύνορα.

Ο Αλεξάντερ Ντρούεκε, είναι από την Τουσκαλόσα της Αλαμπάμα, και υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό μετά την 11η Σεπτεμβρίου, στο Ιράκ ως λοχίας. Η μητέρα του, είπε στην The Telegraph ότι είχε εργαστεί σε κομβόι που συνόδευαν VIP στη Βαγδάτη – μια δουλειά που τον έκανε σταθερό στόχο ενόπλων ανταρτών και τον οδήγησε να υποφέρει από μετατραυματικό σύνδρομο.

Ο Άντι Τάι Νοκχάι γεννήθηκε από Βιετναμέζους γονείς στην Καλιφόρνια, αλλά ζούσε στην Αλαμπάμα, όπου σπούδαζε ρομποτική στο κολέγιο. Στο παρελθόν είχε υπηρετήσει για τέσσερα χρόνια στους πεζοναύτες των ΗΠΑ, αλλά δεν είχε εμπειρία μάχης. 

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ από την Ουάσιγκτον δήλωσε στην The Telegraph: «Έχουμε ανεπιβεβαίωτες αναφορές για δύο Αμερικανούς πολίτες που συνελήφθησαν στην Ουκρανία. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και είμαστε σε επαφή με τις ουκρανικές αρχές. Για λόγους απορρήτου, δεν έχουμε περαιτέρω σχόλια».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα