ΑΘΗΝΑ
09:40
|
26.04.2024
Δεν έχει γίνει σχετική επαφή με τη Μόσχα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακόμα ένας Αμερικανός πολίτης που ταξίδεψε στην Ουκρανία προκειμένου να πολεμήσει στο πλευρό των δυνάμεων του Κιέβου, ενδέχεται να αγνοείται, δήλωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Πέμπτη, μια ημέρα μετά την ενημέρωση ότι δύο Αμερικανοί μισθοφόροι, εξαφανίστηκαν καθώς η διμοιρία τους δέχτηκε πυρά από ρωσικές δυνάμεις.

Οι αναφορές για τρίτον αγνοούμενο έχουν γίνει τις τελευταίες εβδομάδες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης. «Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε τις πλήρεις λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης», πρόσθεσε, ενώ πηγές κάνουν λόγο για πρώην πεζοναύτη που αγνοείται από τις τελευταίες μέρες του Απρίλη.

Όπως ανέφερε ο αξιωματούχος, οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν έρθει σε επαφή με τη Μόσχα σχετικά με τον 39χρονο Αλεξάντερ Ντρούεκε, και τον 27χρονο Άντι Τάι Νοκχάι, που αγνοούνται εδώ και μία εβδομάδα και πιστεύεται ότι είναι οι πρώτοι Αμερικανοί που κατέληξαν αιχμάλωτοι πολέμου στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων.

Φωτογραφία που κυκλοφόρησε χθες σε ρωσικά μέσα, με τους δύο αγνοούμενους να βρίσκονται σε καρότσα στρατιωτικού οχήματος με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη, γίνονται προσπάθειες να επαληθευτεί.

Οι αρχές βρίσκονται σε επαφή με τις οικογένειές των δύο Αμερικανών, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και έχουν επικοινωνήσει με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, αλλά δεν επιβεβαίωσε τη σύλληψή τους. Πρόσθεσε, δε, ότι οι ΗΠΑ δεν έρχονται σε επαφή με τη Μόσχα για την υπόθεσή τους, επειδή δεν έχουν ακόμη «αξιόπιστους λόγους» να πιστεύουν ότι οι Ρώσοι τους έχουν αιχμαλωτίσει, και επίσης επειδή η Ρωσία δεν έχει ανακοινώσει κάτι τέτοιο.

«Εάν πιστεύουμε ότι μια τέτοια επικοινωνία μέσω της πρεσβείας μας στη Μόσχα ή με άλλο τρόπο θα ήταν παραγωγική, όσον αφορά την εύρεση περισσότερων πληροφοριών σχετικά με το πού βρίσκονται αυτά τα άτομα, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε», κατέληξε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Για νέα τοπία έντασης προειδοποίησε τον Μπλίνκεν ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Τροχαίο με έναν νεκρό στην Ελευσίνα

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα