ΑΘΗΝΑ
07:15
|
27.04.2024
Διαφωνούν Παγώνη και Μαγιορκίνης για τη χρήση μάσκας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνδέεται ή όχι η άρση του μέτρου της μάσκας με την αύξηση των κρουσμάτων; Διαφορετικές εκτιμήσεις εξέφρασαν για το θέμα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη και ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Όπως και να ‘χει, ένα είναι σίγουρο. Τα κρούσματα καθημερινά αυξάνονται και όλο και από περισσότερα επίσημα στόματα γίνεται λόγος για «νέο κύμα» μέσα στο καλοκαίρι.

Παγώνη: «Βγάλαμε νωρίς τις μάσκες»

«Αναμενόμενη» και «λογική» χαρακτήρισε την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στην πρωινή ζώνη του ΣΚΑΪ, η κ. Παγώνη, δήλωσε ότι ήταν αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων, καθώς «βγάλαμε τις μάσκες νωρίς», ενώ εκτίμησε πως η χρήση τους θα έπρεπε να έχει διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι 10 Ιουλίου, και κάλεσε τους πολίτες  να φορούν μάσκα σε κλειστούς χώρους και σε ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες, εντοπίζονται οι υποπαραλλαγές 4 και 5 του κορωνοϊού κυρίως στην Αττική και στην Κρήτη, με την «4» να είναι πιο μεταδοτική και με πιο βαριά συμπτώματα, καθώς ασθενείς στους οποίους χορηγείται αντιική αγωγή και επιστρέφουν στα σπίτια τους, κάνουν πυρετό ακόμα και 39 με 40 με αποτέλεσμα να φοβούνται και αμέσως να επικοινωνούν με τους γιατρούς τους.

Τέλος, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ υποστήριξε πως αυτό που έχει σημασία είναι αν η αύξηση των κρουσμάτων θα μεταφραστεί σε αύξηση των νοσηλειών και πώς θα κινηθούν οι δείκτες των θανάτων και των διασωληνωμένων.

Μαγιορκίνης: 20.000 κρούσματα έως 10 Ιουλίου

Ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος μίλησε στο Mega, επεσήμανε πως η αύξηση των κρουσμάτων δεν συνδέεται με την αφαίρεση της μάσκας.

«Η αύξηση των κρουσμάτων και μολύνσεων που βλέπουμε αυτή τη στιγμή είναι συστημική σε όλη την Ευρώπη, δεν έχει σχέση με τη χρήση της μάσκας, μέτρο που έχει αρθεί στην Ευρώπη εδώ και πάρα πολλούς μήνες. Πρόκειται για την αύξηση που οφείλεται σε δύο νέες υποπαραλλαγές, την Ο4 και την Ο5, και δεν είναι σίγουρο ότι θα επανέλθει η μάσκα», ανέφερε.

«Δεν υπάρχει ενδεχόμενο να γίνει lockdown, αυτό έχει αποκλειστεί. Η ένταση που βλέπουμε αυτή τη στιγμή και οφείλεται στις δύο αυτές νέες παραλλαγές, δεν έχει καμία σχέση με το τί θα δούμε τον Σεπτέμβρη – Οκτώβρη. Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο θα υπάρξει μία αύξηση της επιδημικότητας η οποία θα αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ανάλογα με το τί έχει συμβεί και στον υπόλοιπο κόσμο», πρόσθεσε.

Τέλος, ερωτώμενος για το πού θα φτάσουν τα κρούσματα, σημείωσε πως το «ταβάνι» θα είναι «γύρω στα 20.000 κρούσματα, δεν θα τα ξεπεράσουμε». Εκτίμησε πως αυτά τα νούμερα θα καταγραφούν έως τις 10 Ιουλίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα