ΑΘΗΝΑ
04:49
|
08.05.2024
«Δεν μπορείς να ζητήσεις από ένα παιδί να γυρίσει πίσω, ή από τον δάσκαλο να επιστρέψει, σε αυτό το κτίριο», λέει ο τοπικός δήμαρχος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να σβήσουν τις τραγικές μνήμες από το μακελειό στο δημοτικό σχολείο Ρομπ στην κοινότητα Ουβάλντε του Τέξας, επιχειρούν οι τοπικές αρχές, ανακοινώνοντας την κατεδάφιση του κτιρίου μέσα στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο στις 24 Μαΐου, 19 μαθητές και δύο δασκάλες από τα πυρά 18χρονου ενόπλου.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής Ντον ΜακΛάφλιν, ένα νέο σχολείο για τους σχεδόν 600 μαθητές της κοινότητας, θα χτιστεί στη θέση του. «Δεν μπορεί κανείς να ζητήσει από τα παιδιά και τους δασκάλους.

Τα σχόλια του δημάρχου έγιναν εν μέσω αυξανόμενης δημόσιας οργής για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η τοπική αστυνομία το συμβάν, καθώς όπως καταγγέλλεται, οι βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί περίμεναν για 70 λεπτά αφότου έφτασαν στο σχολείο, προτού εισβάλουν στις τάξεις όπου ο ένοπλος πυροβολούσε αδιακρίτως.

Καταθέτοντας σε μια ακρόαση στις αρχές που διερευνούν το περιστατικό, ο επικεφαλής δημόσιας ασφάλειας του Τέξας, χαρακτήρισε την αντίδραση της αστυνομίας «μια άθλια αποτυχία» που δεν είχε καμία σχέση με τα πρωτόκολλα αντίδρασης που εφαρμόζονται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Κατηγόρησε μάλιστα τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας, ότι εμπόδισε αξιωματικούς να σταματήσουν τον εισβολέα νωρίτερα και ενδεχομένως να περιορίσουν τη σφαγή βάζοντας τις ζωές των αστυνομικών πάνω από τις ζωές των παιδιών.

Η έκρηξη οργής για τη σφαγή του Ουβάλντε, όπως και για το προηγούμενο επεισόδιο με της ρατσιστική επίθεση ενόπλου που άφησε πίσω τις δέκα νεκρούς Αφροαμερικανούς στο Μπάφαλο της Ν. Υόρκης μερικές ημέρες νωρίτερα, αύξησε την πίεση για την ανάγκη αυστηρότερης  νομοθεσίας σχετικά με την οπλοκατοχή.

Χθες, Τρίτη, γερουσιαστές των ΗΠΑ ψήφισαν για την επίσπευση ενός διακομματικού πακέτου μέτρων για την αυστηροποίηση της ομοσπονδιακής νομοθεσίας περί όπλων, με τη Γερουσία να αναμένεται να ψηφίσει επί του 80σέλιδου νομοσχεδίου αυτή την εβδομάδα.

Το νομοσχέδιο δεν ενσωματώνει όλα όσα επεδίωκαν οι Δημοκρατικοί, ούτε την αύξηση του ηλικιακού ορίου από τα 18 στα 21 έτη για τις αγορές αυτόματων επιθετικών όπλων. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, περιέχει διατάξεις που το καθιστούν ως την πιο σημαντική δράση για την καταπολέμηση της ένοπλης βίας που έχει αναδειχθεί από το Κογκρέσο εδώ και χρόνια, επισημαίνει το Reuters.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα