ΑΘΗΝΑ
17:43
|
16.04.2024
Εκτός συζήτησης τα ζητήματα των ωραρίων και των καυσίμων λέει η εταιρεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα Παρασκευή 24 Ιούνη οι διανομείς της «efood» σε Αττική, Πάτρα και Χανιά.

Στην Αττική η απόφαση πάρθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων «efood» Αττικής και εκατοντάδες εργαζόμενους κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης έξω από τα γραφεία της εταιρείας την περασμένη Παρασκευή, καθώς σε συνάντηση που έγινε με αντιπροσωπεία του Σωματείου, η εργοδοσία δεν έδωσε καμία απάντηση στα αιτήματα των εργαζομένων όσον αφορά τις αλλαγές που επιβάλλει στο πρόγραμμα εργασίας των 4ωρων, με σκοπό να τους αναγκάσει να μετατρέψουν τις συμβάσεις τους σε «freelancers».

Το αγωνιστικό ραντεβού για συγκέντρωση και μοτοπορεία έχει δοθεί για την Αθήνα στις 3 μ.μ. στο Πεδίον του Άρεως, και στην Πάτρα την ίδια ώρα στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Στα Χανιά, στην ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι «Παρά την πανελλαδική συμμετοχή σωματείων στην κινητοποίηση της προηγούμενης εβδομάδος που αφορούσε τα καύσιμα και τα ωράρια εργασίας, η υποδοχή της EFOOD στους συναδέλφους της Αθήνας έδειξε πως τα ζητήματα των ωραρίων και των καυσίμων δεν είναι υπό συζήτηση. Προκλητική είναι και η πρόσφατη αλλαγή ωραρίων συναδέλφων με 8ωρες και 6ωρες συμβάσεις, σε τοπικό επίπεδο στα Χανιά. Κάποιοι που δουλεύουν και εκτός EFOOD αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα» και καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και μοτοπορεία, στο κέντρο της πόλης.

Τα βασικά αιτήματα των κινητοποιήσεων σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων efood Αττικής είναι:

  1. Να ανακαλέσει η εταιρεία την απόφαση για κατάργηση του δικαιώματος των διανομέων να ορίζουν το πρόγραμμά τους.
  2. Να επανέλθουν οι προσλήψεις μισθωτών με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με παράλληλη διακοπή νέων συμβάσεων freelance.
  3. Να δοθεί το δικαίωμα σε όσους εργαζόμενους με 4ωρη ή 6ωρη απασχόληση το επιθυμούν να τροποποιήσουν τη σύμβαση τους σε πλήρους απασχόλησης.
  4. Να καταβάλλεται βάσει του νόμου 4611/19 και της ερμηνευτικής εγκυκλίου της 1ης Ιουλίου 2019 η αποζημίωση καυσίμων σύμφωνα με τα πραγματικά χιλιόμετρα που διανύουμε ανεξάρτητα από οποιαδήποτε αξιολόγηση.
  5. Να αυξηθούν τα διαλείμματα των εργαζομένων στα γραφεία σε 60 λεπτά.
  6. Να καταργηθεί η αυτόματη απάντηση στα τηλεφωνικά κέντρα.
  7. Να σταματήσει η εφαρμογή διπλών duties.
  8. Να αποζημιώνεται πλήρως το κόστος της τηλεργασίας σε ρεύμα τηλεπικοινωνίες και εξοπλισμό.
  9. Να γίνουν προσλήψεις σε όλα τα τμήματα.
  10. Να καταργηθούν όλες οι αξιολογήσεις και οι στόχοι που βάζει η εταιρεία.”
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα