ΑΘΗΝΑ
23:31
|
24.04.2024
Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την ανικανότητα των αστυνομικών στο μακελειό του σχολείου στο Ουβάλντε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αμερικανικός λαός αισθάνεται προδομένος και οργισμένος από την ανικανότητα και την ολιγωρία των αστυνομικών του να σώσουν από τον θάνατο τα 19 δεκάχρονα παιδιά και τους δύο ενήλικες δασκάλους στο μακελειό του σχολείου της πόλης Ουβάλντε στο Τέξας. Οι αποκαλύψεις για τα λάθη και τις αστοχίες της αστυνομίας την ημέρα του ένοπλου περιστατικού συνεχίζονται. «Η αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων στο μακελειό του σχολείου στο Ουβάλντε, με θύματα 19 παιδιά και δύο δασκάλες, ήταν μία μεγάλη αποτυχία», δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας (DPS), Στίβεν Μακρόου, ο οποίος τόνισε ότι ο διοικητής που ήταν παρών στον τόπο της επίθεσης, έβαλε τη ζωή των αστυνομικών πάνω από τη ζωή των παιδιών και των εκπαιδευτικών.

«Ο ένοπλος δράστης είναι από εκεί. Καλή τύχη, δάσκαλε», όπως σχολιάζει και ο δημιουργός του σκίτσου για την ένοπλη βία και την οπλοκατοχή στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες θρηνούν δεκαετίες τώρα πολλά θύματα από επιθέσεις σε σχολικές εγκαταστάσεις.

Στο μεταξύ η αμερικάνικη Γερουσία ψήφισε την πρώτη νομοθεσία ελέγχου στην οπλοκατοχή, την πρώτη ουσιαστική νομική αλλαγή που γίνεται για τα πυροβόλα όπλα στις ΗΠΑ τα τελευταία 30 χρόνια.

Δεκαπέντε Ρεπουμπλικανοί ενώθηκαν με τους Δημοκρατικούς στην άνω αίθουσα του Κογκρέσου για να εγκρίνουν το μέτρο με 65 ψήφους υπέρ και 33 κατά, σε μια ιστορική απόφαση της γερουσίας που ένωσε τα δύο κόμματα. Οι μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνουν σκληρότερους ελέγχους του ιστορικού των αγοραστών κάτω των 21 ετών, περιορισμούς στην πώληση όπλων σε συγκεκριμένες κατηγορίες προσώπων, αλλά και 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για προγράμματα ψυχικής υγείας και αναβαθμίσεις σχολικής ασφάλειας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα