ΑΘΗΝΑ
20:51
|
19.04.2024
Ο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ κατηγόρησε επίσης την εμπορία ανθρώπων και την έλλειψη ελέγχων στα σύνορα και εντός των ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, εξέφρασε σήμερα τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των 50 μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων 22 Μεξικανών, που πέθαναν από ασφυξία μέσα σε φορτηγό στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, και ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί σχετική έρευνα στο Μεξικό.

«Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των μεταναστών από το Μεξικό, τη Γουατεμάλα και την Ονδούρα που πέθαναν χθες από ασφυξία σε ένα τρέιλερ, σε μια τεράστια ατυχία στο Σαν Αντόνιο του Τέξας. Μέχρι στιγμής υπάρχουν 50 νεκροί, 22 από το Μεξικό, 7 από τη Γουατεμάλα, 2 από την Ονδούρα και 19 ακόμη χωρίς πληροφορίες για την εθνικότητά τους».

«Θα είμαστε προσεκτικοί για να υποστηρίξουμε τις οικογένειες των θυμάτων, τη μεταφορά των σορών και την διεξαγωγή της έρευνας σε ό,τι μας αντιστοιχεί, επειδή αυτά τα ατυχή γεγονότα, τα οποία φυσικά έχουν να κάνουν με την κατάσταση της φτώχειας, της απελπισίας των αδελφών της Κεντρικής Αμερικής, των Μεξικανών. Συμβαίνουν επίσης επειδή υπάρχει εμπορία ανθρώπων και έλλειψη ελέγχων σε αυτή την περίπτωση στα σύνορα μεταξύ Μεξικού και Ηνωμένων Πολιτειών και εντός των Ηνωμένων Πολιτειών πολιτειών», δήλωσε ο Λόπες Ομπραδόρ.

Ο Λόπες Ομπραδόρ ανακοίνωσε επίσης ότι το μεταναστευτικό θα είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα που θα συζητήσει την 12η Ιουλίου σε συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν. 

«Την 12η Ιουλίου θα έχω μια συνέντευξη, μια συνάντηση με τον Πρόεδρο Μπάιντεν, στην Ουάσιγκτον, και αυτό το θέμα είναι κεντρικό, είναι ένα βασικό θέμα που πρέπει να συζητηθεί. Το προτείναμε, αλλά είναι απαραίτητο (να επιμείνουμε) και αυτό είναι πικρή απόδειξη ότι πρέπει να συνεχίσουμε να επιμένουμε να υποστηρίζουμε τους ανθρώπους ώστε να μην χρειαστεί να εγκαταλείψουν τις πόλεις τους, να αναζητήσουν ζωή στην άλλη πλευρά των συνόρων», είπε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα