ΑΘΗΝΑ
14:25
|
24.04.2024
Ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα ζήτησε την βοήθεια του Ρώσου ομόλογού του για την εισαγωγή καυσίμων στη χρεωκοπημένη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα, Γκοταμπάγια Ραγιαπάκσε, δήλωσε ότι προέτρεψε τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, να βοηθήσει το χρεωκοπημένο νησιωτικό κράτος του να εισάγει καύσιμα, καθώς αντιμετωπίζει την χειρότερη οικονομική του κρίση εδώ και δεκαετίες.

«Είχα μια πολύ παραγωγική τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν», ανέφερε ο Γκοταμπάγια Ραγιαπάκσε σε ανάρτησή του στο Twitter. «Ενώ τον ευχαρίστησα για όλη την υποστήριξη που παρείχε η κυβέρνησή του για να ξεπεραστούν οι προκλήσεις του παρελθόντος, ζήτησα μια προσφορά πιστωτικής υποστήριξης για την εισαγωγή καυσίμων στη Σρι Λάνκα για να υπερνικηθούν οι τρέχουσες οικονομικές προκλήσεις», πρόσθεσε.

Η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου επιβεβαίωσε την συνομιλία των δύο προέδρων. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, συζητήθηκαν «οι τρέχουσες πτυχές του διμερούς εμπορίου και της οικονομικής συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας, της γεωργίας και των μεταφορών» μεταξύ των δύο χωρών.

Οι δύο ηγέτες «επιβεβαίωσαν την αμοιβαία επιθυμία να συνεχιστεί η προοδευτική ανάπτυξη των παραδοσιακά φιλικών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Σρι Λάνκα», ενώ «συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι επαφές σε διάφορα επίπεδα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στην Κίνα ο Μπλίνκεν- Πιθανή μια συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ

Ζαχάροβα: Εμπρηστικές οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ στα σύνορα με την Φινλανδία

Πούτιν: Η Ρωσία έτοιμη να συνεργαστεί με όσους ενδιαφέρονται για την παγκόσμια ασφάλεια

Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν για κακόβουλη διαδικτυακή δραστηριότητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα