ΑΘΗΝΑ
01:06
|
25.04.2024
Ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα αναμένεται να αποχωρήσει από τις Μαλδίβες και να κατευθυνθεί στη Σιγκαπούρη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα, Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα, ο οποίος διέφυγε από την χώρα με στρατιωτικό αεροσκάφος, αντιμετώπισε διαμαρτυρίες σήμερα στις Μαλδίβες, όπου έχει καταφύγει, με δεκάδες συμπατριώτες του να παροτρύνουν την τοπική κυβέρνηση να μην του προσφέρει άσυλο.

Ομογενείς της Σρι Λάνκα που έφεραν σημαίες και πλακάτ κατήγγειλαν τον Ρατζαπάκσα, ο οποίος εγκατέλειψε την χώρα του νωρίτερα αφού διαδηλωτές κατέλαβαν την κατοικία του στο Κολόμπο το Σαββατοκύριακο λόγω της επιδεινούμενης οικονομικής κρίσης στο έθνος της Νότιας Ασίας.

«Αγαπητοί φίλοι των Μαλδίβων, παρακαλούμε προτρέψτε την κυβέρνησή σας να μην προστατεύει τους εγκληματίες», ανέφερε ασπρόμαυρο πανό που κρατούσαν οι διαμαρτυρόμενοι.

Κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας στο Μαλέ των Μαλδίβων, η αστυνομία κατέσχεσε πλακάτ και διέλυσε τους διαδηλωτές, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Το Προοδευτικό Κόμμα των Μαλδίβων της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιτάχθηκε στη χορήγηση ελεύθερης διέλευσης στον Ρατζαπάκσα, η οποία αντιμετωπίζει πολλές δικαστικές υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών για εγκλήματα πολέμου.

«Προδίδουμε τους φίλους μας στη Σρι Λάνκα αποδεχόμενοι τον Ρατζαπάκσα, μια μισητή φιγούρα σε αυτή την χώρα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένας ηγέτης του κόμματος.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο κυβερνητική πηγή στη Σρι Λάνκα, ο Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα αναμένεται να αποχωρήσει από τις Μαλδίβες και να κατευθυνθεί στη Σιγκαπούρη. Η πηγή, η οποία αρνήθηκε να κατονομαστεί λόγω της ευαισθησίας του θέματος, δήλωσε ότι ο Ρατζαπάκσα θα μπορούσε να στείλει την παραίτησή του στον πρόεδρο του κοινοβουλίου της Σρι Λάνκα μετά την προσγείωση στη Σιγκαπούρη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα