ΑΘΗΝΑ
05:23
|
20.04.2024
Στην πρωτεύουσα της χώρας, το Κολόμπο, ενθουσιασμένοι διαδηλωτές υποδέχτηκαν χορεύοντας την είδηση της παραίτησης του προέδρου της Σρι Λάνκα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα παραιτήθηκε από πρόεδρος της Σρι Λάνκα αφού διέφυγε στη Σιγκαπούρη εν μέσω μαζικών εγχώριων διαδηλώσεων. Πιστεύεται ότι περίμενε να εγκαταλείψει την Σρι Λάνκα πριν παραιτηθεί προκειμένου να αποφύγει την πιθανότητα σύλληψης από την νέα κυβέρνηση.

Η επιστολή παραίτησης εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον πρόεδρο του κοινοβουλίου της Σρι Λάνκα, ο οποίος δήλωσε ότι θα ολοκληρώσει τις νομικές διαδικασίες και θα προβεί αύριο σε επίσημη ανακοίνωση. Στην πρωτεύουσα της χώρας, το Κολόμπο, ενθουσιασμένοι διαδηλωτές υποδέχτηκαν χορεύοντας την είδηση της παραίτησης του προέδρου.

Ο Ρατζαπάκσα έφτασε στη Σιγκαπούρη αφού πρώτα πέταξε στις Μαλδίβες το βράδυ της Τρίτης. Σύμφωνα με αναφορές ο πρώην πρόεδρος της Σρι Λάνκα συνοδεύεται από την σύζυγό του και δύο σωματοφύλακες.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σιγκαπούρης δήλωσε ότι ο Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα δεν έχει αιτηθεί άσυλο ούτε του έχει χορηγηθεί άσυλο. «Η Σιγκαπούρη γενικά δεν κάνει δεκτά τα αιτήματα ασύλου», πρόσθεσε το υπουργείο.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Σρι Λάνκα και νυν υπηρεσιακός πρόεδρος, Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε, δεν έχει γίνει επίσημα προσωρινός πρόεδρος καθώς δεν έχει ορκιστεί ακόμα. Μετά την ορκομωσία του, εφ’ όσον περάσουν 30 ημέρες χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου, οι βουλευτές θα πρέπει να ψηφίσουν για νέο πρόεδρο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα