ΑΘΗΝΑ
05:35
|
25.04.2024
Το φωτορεπορτάζ του Κυριάκου Φίνα από τα μέτωπα της φωτιάς στη βορειονατολική Αττική.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε χθες το απόγευμα της Τρίτης στο Νταού Πεντέλης στην Αττική, τύλιξε στις φλόγες μεγάλο τμήμα της δασικής έκτασης, ενώ οι φλόγες κατάπιαν για ακόμα μια φορά τις περιουσίες και τις οικίες των κατοίκων, αφήνοντας πίσω τους ένα αποκαλυπτικό τοπίο.

Χτες το βράδυ δόθηκε εντολή εκκένωσης των οικισμών Ντράφι, Ανθούσα, Διώνη, Δασαμάρι,Παλλήνη, Γέρακας, Βούλα Πικερμίου όπως επίσης και του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, αλλά πολλοί άνθρωποι επέστρεψαν για να προστατέψουν την περιουσίας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 30 άτομα μέχρι στιγμής νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομεία της Αττικής.

Νεότερη ενημέρωση αναφέρει ότι η πυρκαγιά της Πεντέλης είναι σε ύφεση, ότι δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και πως οι δυνάμεις εξακολουθούν να εργάζονται για να σβήσουν όλες τις μικροεστίες, αλλά και για να εξαλείψουν τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

Διάσπαρτες εστίες πλέον στα μέτωπα της Αττικής μετά τον πύρινο εφιάλτη μέσα στον αστικό ιστό, που έγινε ορατός μέχρι την Κρήτη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, υπερβαίνοντας για ακόμα μια φορά εαυτόν, ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες παρά τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και μέσων πυρόσβεσης. Με δυσκολία επιχειρούν τα εναέρια μέσα λόγω της μεγάλης έντασης των ισχυρών ανέμων, που εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή.

Ακόμα δεν έχει γίνει ο ακριβής απολογισμός των καταστροφών, αλλά οι πηγές αναφέρουν ότι η φετινή φωτιά υπήρξε το τελειωτικό χτύπημα για το δάσος της Πεντέλης, έναν από τους λίγους πνεύμονες οξυγόνου της Αττικής. Ταυτόχρονα, η πύρινη λαίλαπα άφησε δεκάδες ανθρώπους άστεγους και με κατεστραμμένες περιουσίες, μεταξύ αυτών και η κατοικία της ηθοποιού Ελένης Γερασιμίδου στην Παλλήνη.

Φωτογραφίες από τη μάχη με τις φλόγες στην Πεντέλη από τον Κυριάκο Φίνα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα