ΑΘΗΝΑ
13:09
|
17.05.2024
Καταγγελίες των βουλευτών του κόμματος για την αστυνομική καταστολή.
Φωτ.: Κωνσταντίνος Ζήλος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα γεγονότα που σημειώθηκαν χθες το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας, με την άγρια αστυνομική καταστολή στις πορείες αλληλεγγύης για τον Γιάννη Μιχαηλίδη και για την προστασία του περιβάλλοντος και κατά του νομοσχεδίου, περιέγραψε με παρέμβασή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης.

Όπως κατήγγειλε και έγινε μάρτυρας της αστυνομικής βίας, δεχόμενος δακρυγόνα στο πρόσωπο, ενώ άνδρες των ΜΑΤ τον έσπρωξαν με ασπίδες.

«Άλλοι άνδρες των ΜΑΤ σήκωσαν απειλητικά το γκλοπ εναντίον μου και ο ένας από αυτούς, όταν του είπα ότι είμαι βουλευτής και δεν είμαι εδώ για να δημιουργήσω πρόβλημα, μου είπε “φύγε Κλέωνα τώρα, φύγε Κλέωνα, αν δεν φύγεις θα σε… ». Ένας άλλο άνδρας των ΜΑΤ συγκράτησε τον συνάδερφό του λέγοντάς του «είναι βουλευτής ρε τι πας να κάνεις, είσαι τρελός» ανέφερε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25.

«Είναι δημοκρατία αυτή; Είναι δημοκρατία να προπηλακίζονται βουλευτές; Έχει δαρεί αγρίως ο συντονιστής του κόμματός μας, Κωνσταντίνος Ντάσκας και έχει χτυπηθεί η προσωπική μου επιστημονική συνεργάτης, Ελένη Σπετσιώτη. Αυτά συνέβησαν πριν από ένα τέταρτο» είπε, απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση και του υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κλείνοντας την παρέμβασή του.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του κόμματος Κρίτων Αρσένης, μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter, έκανε λόγο για «χουλιγκανισμούς» των ΜΑΤ, τραυματισμένους διαδηλωτές, προσαγωγές και συλλήψεις.

«Μόλις μας χτύπησαν με κρότου λάμψης, αύρες και χημικά στην πορεία για τα Δάση και το Νερό. Πρώτα διέλυσαν την πορεία για Μιχαηλίδη, στην συνέχεια επιτέθηκαν στην πορεία για τις πυρκαγιές. Φασίστες είναι», έγραψε χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειψε να επισημάνει πως υπήρξε για ώρες καθυστέρηση στην επικοινωνία των προσαχθέντων με τους δικηγόρους τους, τονίζοντας πως η ΓΑΔΑ είναι κάθε φορά που την επισκέπτεται «όλο και περισσότερο εκτός νόμων και συντάγματος».

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25:

Η Μητσοτάκης Α.Ε. εξαπέλυσε σήμερα άγρια επίθεση καταστολής σε βάρος ειρηνικότατων και μαζικότατων πορειών διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για την απόφαση περί μη αποφυλάκισης του αναρχικού απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, αλλά και ενάντια στον περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.

Σε αμφότερες τις πορείες συμμετείχαν μπλόκ του ΜέΡΑ25 που χτυπήθηκαν κι αυτά όπως και η υπόλοιπη πορεία με πρωτοφανή ωμότητα και βιαιότητα, στα οποία συμμετείχαν πλήθος μελών και στελεχών του κόμματος και της νεολαίας, αλλά και την παρουσία των βουλευτών Κλέωνα Γρηγοριάδη, Κρίτωνα Αρσένη και Μαρίας Απατζίδη.

Τους αναίτιους ξυλοδαρμούς, τα χημικά, το ανθρωποκυνηγητό, τις αύρες και τους γενικότερους χουλιγκανισμούς των ματατζήδων, ακολούθησαν αναίτιες, βίαιες και παράνομες προσαγωγές με παράλληλη παρεμπόδιση δια της βίας δικηγόρων και φωτορεπόρτερ να κάνουν τη δουλειά τους»

Ο ένας μάλιστα εκ των προσαχθέντων είναι σοβαρά τραυματισμένος με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Καταγγέλλουμε τις δολοφονικές επιθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. και του χουλιγκανισμούς των ΜΑΤ κατά άοπλων και ειρηνικών διαδηλωτών.

Καταγγέλλουμε το αυταρχικό, κατασταλτικό κράτος της Μητσοτάκης Α.Ε. και τον Υπουργό δήθεν Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκο για την απόφαση τους να θρηνήσουμε νεκρούς κι άλλους νέους ανθρώπων σε αυτή τη χώρα.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενάντια στην κακοφωνία: H ενδοοικογενειακή βία ως ζήτημα δημόσιας υγείας

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου

Τέσσερις νεκροί από ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν το Τέξας

Μενίδι: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον γυναικοκτόνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα