ΑΘΗΝΑ
03:10
|
27.04.2024
Η εκεί επίσκεψή της φαίνεται πως επίκειται σε συντονισμό με το Πεντάγωνο παρά την αντίθεση της Κίνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποφασισμένη να ρίξει νέο λάδι στη φωτιά της σινο-αμερικανικής αντιπαράθεσης διαρκείας είναι η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στο πλαίσιο ασιατικής περιοδείας που ξεκίνησε σήμερα από τη Σιγκαπούρη.

Αμερικανοί και Ταϊβανέζοι αξιωματούχοι που επικαλείται η ταϊβανέζικη εφημερίδα Liberty Times  υποστήριξαν πως η 82χρονη Πελόζι θα επισκεφθεί το βράδυ της Τρίτης την Ταϊβάν με σκοπό να διανυκτερεύσει στην Ταϊπέι παρά τις έντονες αντιρρήσεις Κινέζων αξιωματούχων που βλέπουν την εκεί πιθανή εμφάνισή της σαν «κόκκινο πανί» με στόχο την ντε φάκτο απεμπόληση της πολιτικής μίας Κίνας που εφαρμόζουν έως και οι ΗΠΑ.

Η ίδια πληροφορία μεταδόθηκε νωρίτερα και από το αμερικανικό δίκτυο CNN δίχως να διαψευστεί άμεσα από τον Λευκό Οίκο ή το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Μάλιστα ο Ταϊβανέζος αξιωματούχος που επικαλείται το αμερικανικό δίκτυο υποστηρίζει ότι η εμφάνιση της Πελόζι στην Ταϊπέι έχει προκαλέσει αυξημένη κινητικότητα στο Πεντάγωνο που παρακολουθεί «νυχθημερόν όλες τις κινέζικες κινήσεις στην περιοχή» έχοντας έτοιμο επιχειρησιακό σχέδιο  με «αρχιτέκτονα» τον ναύαρχο Τζον Κρίστοφερ Ακουιλίνο που είναι ο επικεφαλής της διοίκησης του αμερικάνικου στρατού για τον Ινδο-Ειρηνικό με στόχο την προσωπική ασφάλεια της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η ίδια η Πελόζι πάντως στον προσωπικό της λογαριασμό στο Τουίτερ απέφυγε για την ώρα κάθε σχετική αναφορά προτιμώντας να προβάλει τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης, Λι Χσιέν Λουνγκ.

Η Κίνα πάντως έχει προειδοποιήσει εγκαίρως πως δεν επιθυμεί την εμφάνιση της Πελόζι στην Ταϊβάν, τονίζοντας πως «εάν οι ΗΠΑ επιμείνουν να ακολουθήσουν λάθος δρόμο, η Κίνα θα λάβει αποφασιστικά και ισχυρά μέτρα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα