ΑΘΗΝΑ
09:41
|
07.05.2024
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων έχει προγραμματιστεί να βρίσκεται αύριο στη Μαλαισία, ενώ την Πέμπτη θα επισκεφθεί τη Νότια Κορέα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, είχε σήμερα συνομιλίες με αξιωματούχους στη Σιγκαπούρη κατά την έναρξη της ασιατικής περιοδείας της, καθώς συνεχίζει να μην έχει επιβεβαιωθεί αν θα πραγματοποιηθεί η ενδεχόμενη επίσκεψή της στην Ταϊβάν παρά τις έντονες προειδοποιήσεις της Κίνας προς το αντίθετο.

Στη Σιγκαπούρη, η Πελόζι συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της χώρας, Λι Χσιεν Λουνγκ, την πρόεδρο Χαλιμά Γιακόμπ και άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, όπως ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών. Ο Λι χαιρέτισε την υπόσχεση των ΗΠΑ για ισχυρή δέσμευση με την περιοχή και οι δύο πλευρές συζήτησαν τρόπους για την εμβάθυνση της οικονομικής δέσμευσης των ΗΠΑ μέσω πρωτοβουλιών όπως το Οικονομικό Πλαίσιο Ινδο-Ειρηνικού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Σιγκαπούρης, ο Λι και η Πελόζι συζήτησαν επίσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις εντάσεις γύρω από την Ταϊβάν και την ηπειρωτική Κίνα και την κλιματική αλλαγή, με τον πρωθυπουργό να τονίζει «την σημασία των σταθερών σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας για την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια».

Η Πελόζι αναμένεται να παρευρεθεί σε μια δεξίωση αργότερα σήμερα με το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στη Σιγκαπούρη. Στα μέσα ενημέρωσης δεν έχει δοθεί πρόσβαση για την επίσκεψή της. Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ έχει προγραμματιστεί να βρίσκεται στη Μαλαισία αύριο Τρίτη.

Αξιωματούχος του Κοινοβουλίου της χώρας, ο οποίος δεν ήταν εξουσιοδοτημένος να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης και αρνήθηκε να αναγνωριστεί ονομαστικά, φέρεται να δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press ότι η Πελόζι θα επισκεφθεί τον Αζάρ Αζάρ Αζίρ Χαρούν, πρόεδρο της κάτω βουλής της Μαλαισίας.

Την Πέμπτη, η Πελόζι πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Νότιας Κορέας, Κιμ Τζιν Πιό, στη Σεούλ για συνομιλίες σχετικά με την ασφάλεια στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, την οικονομική συνεργασία και την κλιματική κρίση, όπως ανέφερε το γραφείο του Κιμ σε ανακοίνωσή του, χωρίς να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το δρομολόγιό της, συμπεριλαμβανομένου του πότε φτάνει στη Νότια Κορέα και πόσο θα μείνει εκεί.

Το πρόγραμμα της Πελόζι για την Τετάρτη παραμένει ασαφές και δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες για το πότε θα κατευθυνθεί στην Ιαπωνία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρίσι: Σι και Μακρόν συζήτησαν περί εμπορίου και Ρωσοουκρανικού

Πούτιν: Ορκίζεται Πρόεδρος για 5η φορά

Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα θα μείνει σημείο αναφοράς στην ιστορία

Γάζα: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να καρπωθούν τα γεωπολιτικά οφέλη της συνεχιζόμενης επίθεσης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα