ΑΘΗΝΑ
22:43
|
19.04.2024
Νέα στάση εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία νέα τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) διεκδικώντας μεταξύ άλλων υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις και διαμαρτυρόμενοι για τις μειώσεις μισθών μέσω της περικοπής νομοθετημένων επιδομάτων.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 11.00 το πρωί ως τις 15.00 το μεσημέρι.

Οι εργαζόμενοι σχεδιάζουν ανάλογες στάσεις εργασίας τις ίδιες ώρες την Πέμπτη 11 Αυγούστου, την Πέμπτη 25 Αυγούστου και την Τρίτη, 30 Αυγούστου.

ΟΑΣΘ: Στάση εργασίας την Τρίτη 2 Αυγούστου

Να γίνουν δεκτά τα αιτήματα λέει το ΜέΡΑ25

Νωρίτερα, χθες, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης διεκδικούν τα αυτονόητα, μέσα από την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει τα ακόλουθα: «Να γίνουν δεκτά τα αιτήματα των εργαζομένων. Να υπογραφεί άμεσα η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με την επιστροφή των προβλεπόμενων από τον νόμο επιδομάτων που δικαιούνται οι εργαζόμενοι και τους στερεί η διορισμένη διοίκηση της Κυβέρνησης εδώ και μήνες, την ώρα που χρυσοπλήρωνε για leasing λεωφορείων μες την πανδημία από την Γερμανία χωρίς παράθυρα. Να μην υπάρξει καμία αναδρομική περαιτέρω μείωση των μισθών των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ και να σταματήσει επιτέλους αυτός ο κοινωνικός αυτοματισμός που εκπορεύεται από την Κυβέρνηση, τις διοικήσεις της και τα συστημικά της, Πετσο-μένα μέσα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα