ΑΘΗΝΑ
20:28
|
26.04.2024
Αφορμή στάθηκε συνέντευξη Ουκρανού αξιωματούχου στην οποία ισχυρίστηκε ότι τα στρατεύματα του Κιέβου επικοινωνούν με τις ΗΠΑ πριν εκτοξεύσουν πυραύλους HIMARS.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ουάσινγκτον φέρει «πολιτική, εγκληματική και ηθική ευθύνη» για «εγκλήματα πολέμου» που διαπράχθηκαν από τον ουκρανικό στρατό, δήλωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. Η δήλωση ήρθε μετά τη δημοσιοποίηση συνέντευξης ανώτερου αξιωματούχου των υπηρεσιών πληροφοριών της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον οποίον το Κίεβο συμβουλεύεται την Ουάσινγκτον πριν χρησιμοποιήσει αμερικανικά συστήματα πυραύλων πολλαπλών εκτοξεύσεων HIMARS και η Ουάσινγκτον έχει στην πραγματικότητα εξουσία βέτο στη λήψη αποφάσεων.

«Όλα αυτά αποδεικνύουν αδιαμφισβήτητα ότι η Ουάσινγκτον, σε αντίθεση με τις δηλώσεις του Λευκού Οίκου και του Πενταγώνου, εμπλέκεται άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι άμεσα υπεύθυνη για όλες τις εγκεκριμένες από το Κίεβο πυραυλικές επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές και μη στρατιωτικές υποδομές στους οικισμούς σε όλο το Ντονμπάς και σε άλλες περιοχές που προκάλεσαν μαζικές απώλειες αμάχων», υποστήριξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, τα συστήματα HIMARS που παρέχονται από τις ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα χρησιμοποιηθεί από τις δυνάμεις του Κιέβου για να στοχεύσουν εγκαταστάσεις που δεν αποτελούσαν νόμιμους στρατιωτικούς στόχους.

«Η κυβέρνηση Μπάιντεν, μαζί με τον Ζελένσκι, φέρει πολιτική, ποινική και ηθική ευθύνη για τη σφαγή στην Ελενόβκα και άλλα εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία», πρόσθεσε ο Κονασένκοφ, αναφερόμενος στην πυραυλική επίθεση που έπληξε πρόσφατα φυλακή στο Ντονιέτσκ σκοτώνοντας δεκάδες Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου.

Η συνέντευξη του υποστράτηγου Βαντίμ Σκιμπίτσκι, ανώτερου αξιωματούχου των υπηρεσιών πληροφοριών της Ουκρανίας, δημοσιεύθηκε χθες από την εφημερίδα The Telegraph. Ο Σκιμπίτσκι ισχυρίστηκε ότι τα στρατεύματα του Κιέβου επικοινωνούν με την Ουάσινγκτον και το Λονδίνο πριν εκτοξεύσουν πυραύλους HIMARS. Αυτό επιτρέπει «στην Ουάσινγκτον να σταματήσει οποιεσδήποτε πιθανές επιθέσεις εάν δεν εγκρίνει τον επιδιωκόμενο στόχο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα