ΑΘΗΝΑ
06:24
|
04.05.2024
Η Ουκρανία απαιτεί πρώτα την κατάπαυση του πυρός και την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από την χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ουκρανία απέρριψε σήμερα τα σχόλια του πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, ότι η Ρωσία επιθυμεί μια «λύση μέσω διαπραγματεύσεων» στον πόλεμο και δήλωσε ότι οποιοσδήποτε διάλογος προϋποθέτει την κατάπαυση του πυρός και την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία.

Ο Σρέντερ υποστήριξε νωρίτερα σήμερα ότι η συμφωνία του περασμένου μήνα για τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία, με στόχο την άμβλυνση μιας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης, μπορεί να να αποτελέσει πρότυπο για μια πιθανή συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Σε απάντηση, ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, περιέγραψε τον Σρέντερ ως «φωνή της ρωσικής βασιλικής αυλής» και κατέστησε σαφές ότι η συμφωνία για τα σιτηρά δεν θα οδηγήσει σε διαπραγματεύσεις.

«Η Μόσχα με το ένα χέρι ανεβάζει το επίπεδο του τρόμου και με το άλλο καλεί σε παράδοση», έγραψε ο Ποντόλιακ στο Twitter. «Εάν η Μόσχα θέλει διάλογο, η μπάλα είναι στο γήπεδο της. Πρώτα — κατάπαυση του πυρός και απόσυρση των στρατευμάτων, μετά — εποικοδομητικός (διάλογος)».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα