ΑΘΗΝΑ
14:21
|
16.04.2024
Ο φοιτητής που τραυματίστηκε σοβαρά από χειροβομβίδα κρότου λάμψης τον περασμένο Μάιο, κάνει λόγο για μια συμβολική κίνηση ενάντια στην αστυνομική βία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου και ιδίως των αστυνομικών που παρευρίσκονταν στην επίθεση που οδήγησε στον τραυματισμό του, προχώρησε τη Δευτέρα ο φοιτητής Γιάννης Ντουσάκης, ο οποίος τον περασμένο Μάιο, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης στο ΑΠΘ που χτυπήθηκε απρόκλητα από τα ΜΑΤ, τραυματίστηκε από χειροβομβίδα κρότου λάμψης.

Ο φοιτητής μηνύει τους αστυνομικούς για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, βαριά σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση καθήκοντος, κάνοντας λόγο για «συμβολική και όχι εκδικητική κίνηση» που σκοπό έχει να καταδείξει την καταπάτηση των δικαιωμάτων των φοιτητών.

«Το θέμα δεν είναι μόνο η αγανάκτηση από τη δική μου πλευρά. Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση απέναντι στην καταπάτηση των δικαιωμάτων μας», δηλώνει στο ThessToday.gr ο Γιάννης Ντουσάκης. Και προσθέτει: «Η κυβέρνηση καταπατά τα δικαιώματά μας, την επαγγελματική μας προοπτική, τον τρόπο με τον οποίο φοιτούμε στα ελληνικά πανεπιστήμια. Είναι πετσόκομμα στις ζωές μας το να πηγαίνεις στο πανεπιστήμιο με φόβο και να φεύγεις από εκεί ξυλοδαρμένος για το νοσοκομείο επειδή βρήκες τα κότσια να φωνάξεις για το δίκιο σου».

«Με τη μήνυση αυτή επιδιώκεται να διερευνηθούν οι έκνομες πράξεις των αστυνομικών οργάνων και η απάνθρωπη βία τους απέναντι στους φοιτητές και τις φοιτήτριες, ώστε όχι απλώς να τιμωρηθούν οι ίδιοι, αλλά κυρίως ώστε να αναδειχθεί το ευρύτερο πρόβλημα της παράλογης βίας και αυθαιρεσίας των δυνάμεων καταστολής και η άτυπη ασυλία τους από οποιαδήποτε διερεύνηση ή δίωξη γι’ αυτή», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι δύο συνήγοροι του φοιτητή Δημήτρης Σαραφιανός και Γιώργος Βλάχος.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ThessToday.gr ο Γιώργος Βλάχος, οι συνέπειες στην υγεία του φοιτητή παραμένουν σημαντικές. «Νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο αμέσως μετά τον τραυματισμό του. Μια από τις βομβίδες κρότου λάμψης έπεσε με δύναμη στο στόμα του και εξερράγη πολύ κοντά στα πόδια του. Μετακινήθηκαν οι άνω και κάτω γνάθος. Επίσης μετακινήθηκαν ορισμένα δόντια και άλλα έφυγαν. Από τότε μέχρι σήμερα φορά έναν νάρθηκα πίσω από τα δόντια και στις δύο γνάθους. Ακόμη δεν είναι σαφές το αν τα δόντια του θα επανέλθουν στη φυσιολογική κατάσταση. Ενδεχομένως να χάσει και ορισμένα από αυτά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα