ΑΘΗΝΑ
01:43
|
18.05.2024
Ο Μπακογιάννης τόνισε ότι η καταστροφή του νοσοκομείου από την πυρκαγιά αποτελεί σημαντικό πλήγμα για την ελληνική ομογένεια της Κωνσταντινούπολης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Tη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Αθηναίων είναι έτοιμος να συμβάλει με κάθε μέσο, ώστε να ξαναφτιαχτεί το Ελληνικό Νοσοκομείο «Βαλουκλή» στην Κωνσταντινούπολη, που καταστράφηκε σήμερα ολοσχερώς μετά από πυρκαγιά, εξέφρασε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σε επικοινωνία που είχε με τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Κατά την συνομιλία τους ο Μπακογιάννης τόνισε ότι η καταστροφή του νοσοκομείου από την πυρκαγιά αποτελεί σημαντικό πλήγμα για την ελληνική ομογένεια μολονότι επισήμανε πως το σημαντικότερο όλων είναι ότι δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες. Ο Δήμαρχος Αθηναίων ενημερώθηκε από τον Τούρκο ομόλογο του και για το μέγεθος της ζημιών, αλλά και για την κατάσταση της υγείας των ασθενών που απομακρύνθηκαν από τις εγκαταστάσεις, προκειμένου να σωθούν από τις πύρινες φλόγες.

Ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης ευχαρίστησε τον Κώστα Μπακογιάννη για το άμεσο και έμπρακτο ενδιαφέρον του, καθώς και για την ετοιμότητα συνδρομής του Δήμου της Αθήνας με στόχο την ανακατασκευή του ιστορικού νοσοκομείου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα