ΑΘΗΝΑ
04:08
|
27.04.2024
Αφορμή το νέο μοντέλο εργασίας που προωθεί η εταιρεία για τους freelancers, το οποίο περιλαμβάνει 30% μείωση της αμοιβής τους ανά παραγγελία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διανομείς της εταιρείας efood στη Θεσσαλονίκη έκαναν σήμερα 4ωρη στάση εργασίας και πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, διαμαρτυρούμενοι ενάντια στο νέο μοντέλο εργασίας που προωθεί η efood για τους freelancers, με 30% μείωση της αμοιβής τους ανά παραγγελία, μείωση της αμοιβής των καυσίμων και καθορισμό ωραρίου εργασίας.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Σωματείου της efood, Ηλίας Νεοχωρίτης, «με την νέα απόφαση της efood καθορίζονται τα λεγόμενα slots όπου στην ουσία θα είναι καθορισμένες βάρδιες σε περιοχές όπου υπάρχει ανάγκη από την εταιρεία για εργατικό δυναμικό. Οι διανομείς θα πρέπει να προλάβουν να δηλώσουν κάθε βδομάδα διαθεσιμότητα ώστε να μη χάσουν την ευκαιρία να δουλέψουν σε περιοχές όπου θα πηγαίνουν περισσότερες παραγγελίες μπας και βγάλουν μεροκάματο.

Μάλιστα ανακοινώθηκε και ο νέος πίνακας αμοιβών, όπου υπάρχει σημαντική μείωση στην αμοιβή κάθε παραγγελίας, περίπου 30% ώστε με αυτό τον τρόπο να απορροφηθούν οι αποζημιώσεις που οφείλει να δίνει η εταιρεία όσον αφορά τη συντήρηση του οχήματος, τη χορήγηση του κράνους κ.α. Αυτά που ήταν να δώσει ως έξτρα παροχές τα παίρνει από τη μείωση της αμοιβής, με το έτσι θέλω, ελεύθερα, ως ο μοναδικός freelancer».

Ο Ηλίας Νεοχωρίτης προειδοποίησε ότι οι επακόλουθοι ρυθμοί εργασίας, σε συνδυασμό με τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, αποτελούν την βασική αιτία για τα συχνά εργατικά ατυχήματα που παρατηρούνται στη χώρα μας και κάλεσε όλους τους διανομείς που εργάζονται ως freelancers να οργανωθούν στο σωματείο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα