ΑΘΗΝΑ
00:15
|
27.04.2024
... μέχρι στιγμής και βλέπουμε για τον γύρο του κόσμου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της παραίτησης του γενικού γραμματέα και ανιψιού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη, και του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτη Κοντολέοντα. Το θέμα έχουν καλύψει μέχρι στιγμής τα διεθνή μέσα ενημέρωσης Reuters, Al Jazeera και Euractiv, κάνοντας λόγο για σκάνδαλο παρακολουθήσεων και αφήνοντας έκθετη την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλείται δύο ανώνυμες πηγές που επιβεβαίωσαν ότι ο Παναγιώτης Κοντολέων παραδέχθηκε κατά την διάρκεια κοινοβουλευτικής επιτροπής ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, σημειώνοντας μάλιστα ότι η ΕΥΠ υπάγεται απευθείας στο γραφείο του πρωθυπουργού.

To τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera αναφέρει ότι οι παραιτήσεις έρχονται μία εβδομάδα αφού ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, υπέβαλε καταγγελία στο ανώτατο δικαστήριο για απόπειρα κατασκοπείας του κινητού του τηλεφώνου με το λογισμικό υποκλοπών Predator, ενώ το πανευρωπαϊκό δίκτυο Euractiv υπογραμμίζει ότι ο Κοντολέων, ο οποίος διορίστηκε επικεφαλής της ΕΥΠ το 2019 αφού η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε την εξουσία, παραιτήθηκε ώρες μετά την παραίτηση του Δημητριάδη.

Το δημοσίευμα του Euractiv καταλήγει πληροφορώντας τους αναγνώστες ότι ο επικεφαλής της ισπανικής υπηρεσίας πληροφοριών απολύθηκε νωρίτερα φέτος αφού αποκαλύφθηκε ότι τα κινητά τηλέφωνα κορυφαίων πολιτικών της Ισπανίας, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ, έγιναν στόχος hacking.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα