ΑΘΗΝΑ
19:37
|
16.04.2024
Η Ρωσία ζητά συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού για τον βομβαρδισμό των εγκαταστάσεων από την Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να συνεδριάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σε σχέση με τις επιθέσεις της Ουκρανίας στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια, ζήτησε η Μόσχα, σύμφωνα με πηγή της ρωσικής αποστολής στον Οργανισμό, που επικαλείται το πρακτορείο TASS.

«Η Ρωσία ζήτησε να πραγματοποιηθεί ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ το απόγευμα της 11ης Αυγούστου, σε σχέση με τις τελευταίες επιθέσεις της Ουκρανίας στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια και τις πιθανές καταστροφικές συνέπειές του», ανέφερε η πηγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνεδρίαση έχει ζητηθεί η συμμετοχή του γενικού διευθυντή της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) Ραφαέλ Γκρόσι, ο οποίος πρόκειται να κάνει έκθεση για το θέμα.

Το εργοστάσιο -το μεγαλύτερο του είδους στην Ευρώπη- στην περιφέρεια Ενερχοντάρ βομβαρδίστηκε επανειλημμένα το σαββατοκύριακο και υπέστη ζημιές, αλλά οι κρίσιμης σημασίας υποδομές του πιστεύεται ότι είναι άθικτες. Η Ουκρανία και η Ρωσία αλληλοκατηγορούνται για τις επιθέσεις εναντίον του σταθμού, που βρίσκεται στα χέρια των ρωσικών στρατευμάτων από τον Μάρτιο.

Όπως υποστηρίζει η ρωσική πλευρά, οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν εξαπολύσει επανειλημμένα πλήγματα με στόχο τις εγκαταστάσεις. Συγκεκριμένα αναφέρουν πως η πιο πρόσφατη επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 7 Αυγούστου, όταν ο ουκρανικός στρατός βομβάρδισε το εργοστάσιο, στοχεύοντας, ειδικότερα, την αποθήκη αναλωμένου πυρηνικού καυσίμου, ενώ είχαν προηγηθεί και άλλες επιθέσεις στις 5 και 6 Αυγούστου που κατέστρεψαν διοικητικά κτίρια και άλλες εγκαταστάσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Νεμπένζια: Υποκρισία η έκτακτη συνεδρίαση του ΟΗΕ για τα αντίποινα του Ιράν στο Ισραήλ

Διεθνής Σύνοδος για το Σουδάν στο Παρίσι

Ξεκαθάρισμα… διαφορών Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν στη Χάγη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα