ΑΘΗΝΑ
19:52
|
24.04.2024
Η κίνηση έρχεται αφού η κυβέρνηση του Μαλί αρνήθηκε να παραχωρήσει άδεια πτήσης για την εναλλαγή του προσωπικού της αποστολής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γερμανία ανέστειλε το αναγνωριστικό μέρος της στρατιωτικής αποστολής της στο Μαλί αφού η στρατιωτική κυβέρνηση της χώρας αρνήθηκε να παραχωρήσει άδεια πτήσης για την εναλλαγή του προσωπικού της αποστολής, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπερστρεϊτ δήλωσε ότι η Γερμανία είναι καταρχήν έτοιμη να συμμετάσχει σε μια διεθνή ειρηνευτική αποστολή, «αλλά αυτό έχει νόημα μόνο αν έχει την υποστήριξη της κυβέρνησης του Μαλί». Στις αρχές Αυγούστου, το Μαλί είχε ήδη ανακαλέσει τις άδειες για τις γερμανικές πτήσεις πάνω από την χώρα, αλλά αργότερα ανέτρεψε την απόφαση αυτή.

Το Βερολίνο έχει αναπτύξει περίπου 1.000 στρατιώτες στο Μαλί στο πλαίσιο της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στη χώρα, MINUSMA, με στόχο την καταπολέμηση ισλαμιστών μαχητών. Ωστόσο, οι εντάσεις μεταξύ της κυβέρνησης του Μαλί και της MINUSMA έχουν αυξηθεί λόγω των εκκλήσεων του ΟΗΕ να επιτραπεί η ελεύθερη κυκλοφορία των ειρηνευτικών δυνάμεων για την διερεύνηση παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις οποίες η κυβέρνηση έχει αρνηθεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

Άρειος Πάγος: «Πραγματικός ηγέτης των Σπαρτιατών» ο Ηλίας Κασιδιάρης

Η έναρξη της μετα-αμερικανικής εποχής στη Μέση Ανατολή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα