ΑΘΗΝΑ
13:23
|
26.04.2024
Θανατώθηκε ο θηλυκός θαλάσσιος ίππος που είχε κατακτήσει τους πάντες στο λιμάνι της νορβηγικής πρωτεύουσας με την αιτιολογία ότι έθετε σε κίνδυνο τη «δημόσια ασφάλεια».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο θαλάσσιος ίππος, ο οποίος είχε γίνει η τοπική ατραξιόν για ντόπιους και τουρίστες στο λιμάνι του Όσλο από τις 17 Ιουλίου, θανατώθηκε σήμερα από τις αρμόδιες αρχές γιατί έθετε σε κίνδυνο τη «δημόσια ασφάλεια»! Ο θαλάσσιος ίππος που «βαφτίστηκε» αν αγνοία του Φρέγια από τη θεά της νορβηγικής μυθολογίας που σχετίζεται με την αγάπη και την ομορφιά, το μόνο που έκανε ήταν να λιάζεται και να κοιμάται στα ελλιμενισμένα στο λιμάνι του Όσλο σκάφη αναψυχής.

Τα 600 κιλά του, βέβαια, δεν τον βοηθούσαν και οι ζημιές σε φουσκωτά και σκάφη ανασκαφής ήταν πολλές. Όπως υπερβολική ήταν όχληση των ντόπιων απέναντι στην ατραξιόν Φρέγια που ήθελαν να την απαθανατίσουν. Ο κόσμος φέρεται γενικά να μην ακολούθησε τις προειδοποιήσεις των αρμόδιων αρχών, οι οποίες είχαν καταστήσει σαφές ότι προτίθενται να θανατώσουν το θηλαστικό αν συνεχιστεί ο συνωστισμός γύρω του καθώς αποτελεί άθελά του «δημόσιο κίνδυνο».

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης μια παραλία έκλεισε για τους λουόμενους όταν η Φρέγια εθεάθη να κυνηγά μια γυναίκα ενώ κολυμπούσε.

Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις, οι άνθρωποι συνέχιζαν να συγκεντρώνονται κοντά στον θαλάσσιο ίππο βάρους 600 κιλών, δήλωσε το υπουργείο Αλιείας. Η δήλωσή του περιελάμβανε μια φωτογραφία μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και παιδιά, που στέκονταν σε κοντινή απόσταση από το ζώο. Εκπρόσωπος του υπουργείου είπε ότι οι αρχές υπήρξαν μάρτυρες πολλών δυνητικά επικίνδυνων περιστατικών την τελευταία εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων που κολυμπούσαν με τον θαλάσσιο ίππο, πλησίαζαν με τα παιδιά τους για να τραβήξουν φωτογραφίες και πετούσαν πράγματα στο ζώο.

«Το γεγονός ότι ο θαλάσσιος ίππος έχει γίνει πόλος έλξης κλιμακώνει την ανάγκη για περαιτέρω μέτρα. Ο μεγαλύτερος φόβος μας είναι ότι οι άνθρωποι μπορεί να πληγωθούν», είπε. Η αστυνομία ενημερώθηκε για αυτά τα περιστατικά, πρόσθεσε. Και τελικά η Φρέγια, η οποία ποιος ξέρει για πιο λόγο βρέθηκε στο Όσλο, δεν ζει πια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Χωρίς Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό την Πρωτομαγιά

Θεσσαλονίκη: 44χρονος πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στη Θέρμη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα