ΑΘΗΝΑ
18:41
|
26.04.2024
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, εάν συμβεί ατύχημα στον σταθμό, το ραδιενεργό υλικό θα καλύψει την Γερμανία, την Πολωνία και την Σλοβακία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας προειδοποίησε σήμερα ότι εάν συμβεί ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στη νότια Ουκρανία, το ραδιενεργό υλικό θα καλύψει την Γερμανία, την Πολωνία και την Σλοβακία, και δήλωσε ότι ενδέχεται να κλείσει το εργοστάσιο εάν οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίσουν να βομβαρδίζουν την εγκατάσταση.

Ο Ιγκόρ Κιρίλοφ, επικεφαλής των δυνάμεων ραδιενεργής, χημικής και βιολογικής άμυνας της Ρωσίας, δήλωσε ότι τα εφεδρικά συστήματα υποστήριξης του εργοστασίου έχουν υποστεί ζημιές ως αποτέλεσμα βομβαρδισμών, και ότι αρκετές χώρες στην Ευρώπη θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν εάν υπάρξει ατύχημα.

Η προειδοποίηση έρχεται καθώς οι εντάσεις σχετικά με την κατάσταση του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια ήρθαν στο προσκήνιο, με την τύχη του μεγαλύτερου πυρηνικού σταθμού της Ευρώπης να πρόκειται να συζητηθεί σήμερα σε συνομιλίες μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία έχουν κατηγορήσει επανειλημμένα η μία την άλλη για βομβαρδισμό του σταθμού παραγωγής ενέργειας που έχει καταλάβει η Ρωσία.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε σήμερα ότι ενδέχεται να κλείσει το πυρηνικό εργοστάσιο εάν οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίσουν να βομβαρδίζουν την εγκατάσταση. Η Ουκρανία αρνείται ότι βομβάρδισε το εργοστάσιο και αντ’ αυτού κατηγορεί τη Ρωσία ότι θέτει σε κίνδυνο την εγκατάσταση, λέγοντας ότι αποθηκεύει πυρομαχικά και στρατιωτικό εξοπλισμό εκεί.

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κατηγόρησε το Κίεβο ότι σχεδιάζει προβοκάτσια στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, αύριο, Παρασκευή, κατά την διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Ουκρανός προεδρικός σύμβουλος Μιχαΐλο Ποντόλιακ δήλωσε στο Twitter ότι εάν η Ρωσία ανησυχούσε για μια καταστροφή στο εργοστάσιο, θα μπορούσε να απομακρύνει αμέσως τα στρατεύματά της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δολοφονία στου Ρέντη: Ελεύθεροι οι 7 κατηγορούμενοι

Meteo: Βίντεο timelapse με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

Απόλυση τεμπέληδων δικαστών από το Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα