ΑΘΗΝΑ
23:00
|
26.04.2024
Το γραφείο του πρωθυπουργού της χώρας εξέδωσε δήλωση προειδοποιώντας πως θα απαγορεύεται η είσοδος σε δημοσιογράφους που δεν δείχνουν σεβασμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση των Νήσων του Σολομώντα φέρεται να απείλησε να απαγορεύσει την είσοδο ξένων δημοσιογράφων στο έθνος του Ειρηνικού εάν δεν δείχνουν «σεβασμό» ή εάν κάνουν φυλετικές διακρίσεις σε ρεπορτάζ τους.

Το γραφείο του πρωθυπουργού, Μανασέ Σογκαβάρε, εξέδωσε δήλωση χθες λέγοντας ότι οι δημοσιογράφοι από το εξωτερικό πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν στον Ειρηνικό με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν σε άλλες χώρες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Αυστραλιανής Ραδιοτηλεοπτικής Εταιρείας (ABC).

«Ο Ειρηνικός δεν είναι το ίδιο με την Αυστραλία ή τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όταν επιλέξετε να έρθετε στα νησιά του Ειρηνικού μας, να δείχνετε σεβασμό, να είστε ευγενικοί και να τηρείτε τα κατάλληλα πρωτόκολλα», ανέφερε η δήλωση, προσθέτοντας ότι οι δημοσιογράφοι που δεν πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις «δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν στις Νήσους του Σολομώντα και σε άλλα έθνη των Νήσων του Ειρηνικού».

Η δήλωση ήταν ιδιαίτερα επικριτική για το ρεπορτάζ της ABC για την αυξανόμενη παρουσία της Κίνας στη χώρα, κατηγορώντας την εκπομπή Four Corners ότι κάνει χρήση φυλετικών στερεοτύπων και «σκόπιμη χρήση παραπληροφόρησης» σε ένα επεισόδιο από την 1η Αυγούστου με τίτλο «Ειρηνική Αιχμαλωσία: Πώς το κινεζικό χρήμα αγοράζει τις Νήσους Σολομώντα».

Το γραφείο του Σογκαβάρε ισχυρίστηκε ότι η Αυστραλιανή Ραδιοτηλεοπτική Εταιρεία «προσπαθεί να πει στον λαό των Νήσων του Σολομώντα ότι επειδή η κυβέρνηση των Νήσων του Σολομώντα συνεργάζεται με εταίρους που δεν είναι, κατά την γνώμη της ABC, λευκοί και δεν λειτουργούν με δημοκρατικό σύστημα είναι λάθος, ακατάλληλη και διεφθαρμένη».

Συνέχισε λέγοντας ότι «Το σύνταγμα των Νήσων του Σολομώντα προστατεύει τα Νησιά του Σολομώντα από φυλετικές διακρίσεις και η κυβέρνηση των Νήσων του Σολομώντα θα διασφαλίσει ότι οι ρατσιστικές πρακτικές θα εξαλειφθούν από τα Νησιά Σολομώντος», χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει τον τρόπο εφαρμογής ή το χρονοδιάγραμμα της ενδεχόμενης απαγόρευσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα