ΑΘΗΝΑ
11:12
|
02.12.2022
Το γραφείο του πρωθυπουργού της χώρας εξέδωσε δήλωση προειδοποιώντας πως θα απαγορεύεται η είσοδος σε δημοσιογράφους που δεν δείχνουν σεβασμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση των Νήσων του Σολομώντα φέρεται να απείλησε να απαγορεύσει την είσοδο ξένων δημοσιογράφων στο έθνος του Ειρηνικού εάν δεν δείχνουν «σεβασμό» ή εάν κάνουν φυλετικές διακρίσεις σε ρεπορτάζ τους.

Το γραφείο του πρωθυπουργού, Μανασέ Σογκαβάρε, εξέδωσε δήλωση χθες λέγοντας ότι οι δημοσιογράφοι από το εξωτερικό πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν στον Ειρηνικό με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν σε άλλες χώρες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Αυστραλιανής Ραδιοτηλεοπτικής Εταιρείας (ABC).

«Ο Ειρηνικός δεν είναι το ίδιο με την Αυστραλία ή τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όταν επιλέξετε να έρθετε στα νησιά του Ειρηνικού μας, να δείχνετε σεβασμό, να είστε ευγενικοί και να τηρείτε τα κατάλληλα πρωτόκολλα», ανέφερε η δήλωση, προσθέτοντας ότι οι δημοσιογράφοι που δεν πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις «δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν στις Νήσους του Σολομώντα και σε άλλα έθνη των Νήσων του Ειρηνικού».

Η δήλωση ήταν ιδιαίτερα επικριτική για το ρεπορτάζ της ABC για την αυξανόμενη παρουσία της Κίνας στη χώρα, κατηγορώντας την εκπομπή Four Corners ότι κάνει χρήση φυλετικών στερεοτύπων και «σκόπιμη χρήση παραπληροφόρησης» σε ένα επεισόδιο από την 1η Αυγούστου με τίτλο «Ειρηνική Αιχμαλωσία: Πώς το κινεζικό χρήμα αγοράζει τις Νήσους Σολομώντα».

Το γραφείο του Σογκαβάρε ισχυρίστηκε ότι η Αυστραλιανή Ραδιοτηλεοπτική Εταιρεία «προσπαθεί να πει στον λαό των Νήσων του Σολομώντα ότι επειδή η κυβέρνηση των Νήσων του Σολομώντα συνεργάζεται με εταίρους που δεν είναι, κατά την γνώμη της ABC, λευκοί και δεν λειτουργούν με δημοκρατικό σύστημα είναι λάθος, ακατάλληλη και διεφθαρμένη».

Συνέχισε λέγοντας ότι «Το σύνταγμα των Νήσων του Σολομώντα προστατεύει τα Νησιά του Σολομώντα από φυλετικές διακρίσεις και η κυβέρνηση των Νήσων του Σολομώντα θα διασφαλίσει ότι οι ρατσιστικές πρακτικές θα εξαλειφθούν από τα Νησιά Σολομώντος», χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει τον τρόπο εφαρμογής ή το χρονοδιάγραμμα της ενδεχόμενης απαγόρευσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δημιουργία ειδικού δικαστηρίου για να κατασχέσει κεφάλαια της Ρωσίας, προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«Ενώ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, προτείνουμε να στήσουμε ένα ειδικό δικαστήριο, υποστηριζόμενο από τα Η.Ε.», ανέφερε χαρακτηριστικά η φον ντερ Λάιεν.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κίεβο επιδιώκει την απαγόρευση της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας

Εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητο της Ιταλικής πρεσβείας

«Νερό – Δημοκρατία – Δημόσια αγαθά – Κινήματα», στο τραπέζι εκδήλωσης την Κυριακή

Ευρωπαίοι πολιτικοί στη Χάγη για επαναπροωθήσεις προσφύγων στη Λιβύη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα