ΑΘΗΝΑ
12:30
|
20.04.2024
Η υπηρεσία Τύπου της διοίκησης της πόλης Ενεροντάρ, που έχει καταληφθεί από την Ρωσία, δήλωσε ότι τα επίπεδα της ραδιενέργειας παραμένουν φυσιολογικά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ουκρανικός στρατός βομβάρδισε σήμερα τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, με τέσσερις οβίδες να πλήττουν την περιοχή αποθήκευσης ραδιενεργών ισοτόπων, όπως μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τις αρχές της πόλης Ενεροντάρ, που έχει καταληφθεί από την Ρωσία.

«Το πυροβολικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας άνοιξε ξανά πυρ στο έδαφος του πυρηνικού εργοστασίου της Ζαπορίζια… Έτσι, σήμερα καταγράφηκαν τέσσερα χτυπήματα στον σταθμό στην περιοχή της αποθήκευσης ραδιενεργών ισοτόπων», φέρεται να δήλωσε η υπηρεσία Τύπου της διοίκησης της πόλης.

Η διοίκηση τόνισε ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές στις υποδομές και τους βασικούς κόμβους του σταθμού, ενώ τα επίπεδα της ραδιενέργειας παραμένουν σε φυσιολογικά επίπεδα.

Νωρίτερα σήμερα, η Energoatom, η κρατική πυρηνική υπηρεσία της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ότι ένας από τους έξι αντιδραστήρες του πυρηνικού εργοστασίου της Ζαπορίζια συνδέθηκε επιτυχώς με το ουκρανικό δίκτυο, μετά την αποσύνδεση του εργοστασίου χθες έπειτα από την εκδήλωση πυρκαγιών σε παρακείμενη περιοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα