ΑΘΗΝΑ
06:57
|
06.05.2024
Πρόκειται για 42 χρονο Ουκρανό που διέθεσε στην εκτελέστρια όχημα και τη βοήθησε στην κατασκευή του εκρηκτικού μηχανισμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα ακόμα μέλος της ομάδας δολιοφθοράς που μαζί με την Νατάλια Βοβκ, σχεδίασε τη δολοφονία της Ρωσίδας δημοσιογράφου Ντάρια Ντούγκινα, ανακοίνωσε πως εντόπισε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τον Ουκρανό υπήκοο Μπόγκνταν Πέτροβιτς Τσιγκανένκο, γεννημένο το 1978, ο οποίος έφτασε στη Ρωσία μέσω Εσθονίας στις 30 Ιουλίου 2022 και έφυγε από το ρωσικό έδαφος την ημέρα πριν από την έκρηξη στο αυτοκίνητο της δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με την FSB, ο Τσιγκανένκο, παρείχε στην βασική ύποπτο Νατάλια Βοβκ, πλαστές πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου στο όνομα μιας πολίτη του Καζακστάν, εν αγνοία της. Επιπλέον ήταν αυτός που μαζί με την Βοβκ, συναρμολόγησε συναρμολόγησε τον εκρηκτικό μηχανισμό σε ένα νοικιασμένο γκαράζ στη νοτιοδυτική Μόσχα, ενώ δόθηκαν στην δημοσιότητα και βίντεο από κάμερες παρακολούθησης που τον εμφανίζουν.

Αξιωματούχοι επιβολής του νόμου ανέφεραν στο Πρακτορείο ότι ο Τσιγκανένκο θα τεθεί στη λίστα καταζητούμενων.

Η FSB ανέφερε επίσης ότι εξακολουθούν να εντοπίζονται άτομα που εμπλέκονται στη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα που οργανώθηκε από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες. «Μια μελέτη των καμερών παρακολούθησης βίντεο αποκάλυψε ότι η δράστης του εγκλήματος, η Ουκρανή υπήκοος Νατάλια Βοβκ, παρακολουθούσε προσωπικά την Ντούγκινα στο πάρκινγκ επισκεπτών του φεστιβάλ Παράδοσης», τόνισε η FSB. Βλέποντάς την να αναχωρεί, την ακολούθησε με ένα Mini Cooper και πυροδότησε έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Στη συνέχεια έφυγε για την Εσθονία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα