ΑΘΗΝΑ
06:56
|
27.04.2024
Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε δηλώσει πως «Οι αθώοι πληρώνουν το τίμημα του πολέμου» μετά τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Βατικανό προέβη σήμερα σε δηλώσεις έπειτα από την έντονη επίκριση των σχολίων του Πάπα Φραγκίσκου σχετικά με την δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα, κόρης του εξέχοντος Ρώσου υπερεθνικιστή Αλεξάντρ Ντούγκιν, η οποία δολοφονήθηκε από βόμβα σε αυτοκίνητο κοντά στη Μόσχα την 21η Αυγούστου.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα κάλεσε τον πρεσβευτή του Βατικανού στο Κίεβο για να διαμαρτυρηθεί, λέγοντας ότι τα λόγια του Πάπα ήταν «άδικα» και είχαν «ραγίσει την καρδιά της Ουκρανίας». Η κίνηση αυτή ακολούθησε την έντονη κριτική στον Πάπα από τον πρεσβευτή της Ουκρανίας στο Βατικανό, Αντρέι Γιουράς.

Ο Πάπας Φραγκίσκος πυροδότησε τη διαμάχη την περασμένη Τετάρτη δηλώνοντας πως «Σκέφτομαι το φτωχό κορίτσι που ανατινάχτηκε από μια βόμβα που τοποθετήθηκε κάτω από το κάθισμα του αυτοκινήτου της στη Μόσχα. Οι αθώοι πληρώνουν το τίμημα του πολέμου».

Το Βατικανό δεν ανέφερε συγκεκριμένα τα σχόλια του Πάπα για την Ντούγκινα, αλλά μίλησε για πρόσφατη «δημόσια συζήτηση σχετικά με την πολιτική σημασία» των σχολίων του Πάπα για την Ουκρανία, τα οποία σύμφωνα με την δήλωση του Βατικανού πρέπει να θεωρούνται ως ανησυχία για την ανθρώπινη ζωή και «όχι ως λήψη πολιτικών θέσεων».

Η δήλωση του Βατικανού ανέφερε επίσης ότι ο πόλεμος «ξεκίνησε από τη Ρωσική Ομοσπονδία», καθώς και ότι ο Πάπας έχει καταδικάσει πολλάκις «με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο» τον πόλεμο ως «ηθικά αδικαιολόγητο, απαράδεκτο, βάρβαρο, παράλογο, απεχθή και ιερόσυλο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα