ΑΘΗΝΑ
10:33
|
18.05.2024
Για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες, κτηνοτρόφος δέχθηκε επίθεση από Τούρκους στρατιώτες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο σοβαρό επεισόδιο με Τούρκους στρατιώτες σημειώθηκε χθες το απόγευμα στη «νεκρή ζώνη», στη Δένεια, στην περιοχή της Λευκωσίας.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη της περιοχής, Χριστάκη Παναγιώτου, κτηνοτρόφος που βοσκούσε το κοπάδι του σε χωράφι της περιοχής, σύμφωνα με άδεια που είχε, δέχθηκε παρενόχληση από έξι Τούρκους στρατιώτες, που βρίσκονταν σε παρακείμενο φυλάκιο, που τον πλησίασαν και του ζήτησαν να αποχωρήσει. Μάλιστα, ο ένας εξ αυτών όπλισε το όπλο του και άλλοι άρχισαν να ρίχνουν πέτρες, με αποτέλεσμα ο βοσκός, ο οποίος, σημειώνεται ότι κατέγραψε το περιστατικό με το κινητό του τηλέφωνο, να φύγει.

Για το συμβάν ενημερώθηκε το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, η Εθνική Φρουρά και τα Ηνωμένα Έθνη. Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε διαβήματα σε ανώτατο επίπεδο, καθώς πρόκειται για το δεύτερο, στην περιοχή μέσα σε λίγους μήνες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αλίμ Σιντίκ, ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε πως η ειρηνευτική δύναμη ερευνά το επεισόδιο. «Πρέπει να ολοκληρωθεί η έρευνα πριν καταλήξουμε σε οποιαδήποτε συμπεράσματα», ανέφερε, προσθέτοντας πως η ασφάλεια των πολιτών εντός της νεκρής ζώνης παραμένει ύψιστη προτεραιότητα για την ειρηνευτική δύναμη.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέξικο: Νεκρός υποψήφιος δήμαρχος και άλλοι 5 σε προεκλογική εκδήλωση

Υεμένη: Κατάρριψη αμερικανικού MQ-9 Reaper από τους Χούθι

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία κατά ΚΝΕ-ΠΚΣ για μποϊκοτάζ στην πορεία για τη Νάκμπα

Γερμανία: Σφοδρές βροχοπτώσεις χτύπησαν το Σάαρλαντ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα