ΑΘΗΝΑ
13:06
|
03.05.2024
Η αποστολή «αποσκοπεί στην αποτροπή πυρηνικού ατυχήματος», δήλωσε ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Ραφαέλ Γκρόσι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αποστολή της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) έφτασε σήμερα στη Ζαπορίζια, της οποίας τον πυρηνικό σταθμό πρόκειται να επιθεωρήσει, όπως μετέδωσε νωρίτερα το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Τη Δευτέρα, η αποστολή της ΙΑΕΑ αναχώρησε από τη Βιέννη, φτάνοντας χθες στο Κίεβο, όπου η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Αξιωματούχος του ΟΗΕ με γνώση του θέματος δήλωσε χθες στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι η αποστολή περιλαμβάνει εκπροσώπους της Αλβανίας, της Κίνας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ιορδανίας, της Λιθουανίας, του Μεξικού, της Πολωνίας, της Σερβίας και της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ εξήγησε ότι εκπρόσωποι της Ρωσίας και της Ουκρανίας δεν συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή για να διασφαλιστεί η ουδετερότητα και η αμεροληψία της, και σημείωσε ότι οι επιθεωρητές θα ελέγξουν την πυρηνική ασφάλεια στο εργοστάσιο, αλλά δεν θα ασχοληθούν με πολιτικά ή στρατιωτικά ζητήματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Ιράν: Ελεύθερο το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα