ΑΘΗΝΑ
07:29
|
10.06.2026
Η αποστολή «αποσκοπεί στην αποτροπή πυρηνικού ατυχήματος», δήλωσε ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Ραφαέλ Γκρόσι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αποστολή της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) έφτασε σήμερα στη Ζαπορίζια, της οποίας τον πυρηνικό σταθμό πρόκειται να επιθεωρήσει, όπως μετέδωσε νωρίτερα το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Τη Δευτέρα, η αποστολή της ΙΑΕΑ αναχώρησε από τη Βιέννη, φτάνοντας χθες στο Κίεβο, όπου η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Αξιωματούχος του ΟΗΕ με γνώση του θέματος δήλωσε χθες στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι η αποστολή περιλαμβάνει εκπροσώπους της Αλβανίας, της Κίνας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ιορδανίας, της Λιθουανίας, του Μεξικού, της Πολωνίας, της Σερβίας και της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ εξήγησε ότι εκπρόσωποι της Ρωσίας και της Ουκρανίας δεν συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή για να διασφαλιστεί η ουδετερότητα και η αμεροληψία της, και σημείωσε ότι οι επιθεωρητές θα ελέγξουν την πυρηνική ασφάλεια στο εργοστάσιο, αλλά δεν θα ασχοληθούν με πολιτικά ή στρατιωτικά ζητήματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έξι χώρες επιβάλλουν κυρώσεις σε όσους διευκολύνουν τη βία των εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Ο Τραμπ λέει ότι το Ιράν κατέρριψε αμερικανικό ελικόπτερο πάνω από το Ορμούζ, υπόσχεται να απαντήσει

Η νέα κυβέρνηση της Βουλγαρίας δηλώνει ότι δεν θα παράσχει όπλα στην Ουκρανία

Κένυα: Διαδηλωτής σκοτώθηκε σε διαδήλωση κατά του αμερικανικού κέντρου για τον Έμπολα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα