ΑΘΗΝΑ
11:09
|
03.05.2024
«Δεν πάμε πουθενά. Η ΙΑΕΑ βρίσκεται τώρα εκεί, είναι στο εργοστάσιο και δεν κινείται, θα μείνει εκεί», δήλωσε ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ραφαέλ Γκρόσι, επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), επισκέφθηκε σήμερα τον υπό ρωσικό έλεγχο πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην Ουκρανία και δήλωσε ότι ειδικοί θα παραμείνουν στην εγκατάσταση «μέχρι την Κυριακή ή την Δευτέρα».

«Δεν πάμε πουθενά. Η ΙΑΕΑ βρίσκεται τώρα εκεί, είναι στο εργοστάσιο και δεν κινείται, θα μείνει εκεί», δήλωσε ο Γκρόσι, ο οποίος επισκέφθηκε τον πυρηνικό σταθμό για αρκετές ώρες, στους δημοσιογράφους. «Θα έχουμε συνεχή παρουσία εκεί στο εργοστάσιο με μερικούς από τους ειδικούς μου». «Μπορέσαμε αυτές τις λίγες ώρες να συγκεντρώσουμε πολλές πληροφορίες. Τα βασικά πράγματα που ήθελα να δω, τα είδα», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ΙΑΕΑ.

Ο ουκρανικός φορέας εκμετάλλευσης Enerhoatom, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Telegram, επιβεβαίωσε την αποχώρηση του Γκρόσι από το εργοστάσιο, αναφέροντας ότι πέντε εκπρόσωποι της ΙΑΕΑ πρόκειται να παραμείνουν στο χώρο του πυρηνικού σταθμού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Interfax, τέσσερα από τα εννέα οχήματα της αυτοκινητοπομπής της αποστολής της ΙΑΕΑ εγκατέλειψαν το έδαφος του εργοστασίου αφού οι εμπειρογνώμονες πέρασαν περίπου τέσσερις ώρες εκεί, ενώ οκτώ με δώδεκα επιθεωρητές παρέμειναν. Το πρακτορείο ανέφερε επίσης ότι ο επικεφαλής της διοίκησης της υπό ρωσικό έλεγχο πόλης Ενεροντάρ δήλωσε πως οι εμπειρογνώμονες της ΙΑΕΑ που παρέμειναν στον πυρηνικό σταθμό θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο της πόλης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Ιράν: Ελεύθερο το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα