ΑΘΗΝΑ
10:07
|
02.05.2024
Μια ανάσα από τις ακτές της Κίνας, πάνω από τη νησίδα Σιγιού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά τις χθεσινές προειδοποιητικές βολές εναντίον κινεζικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, σήμερα Πέμπτη οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊβάν κατέρριψαν ένα, άγνωστης προέλευσης, μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από το ελεγχόμενο από την Ταϊπέι αρχιπέλαγος Κίνμεν στα στενά της Ταϊβάν, μετέδωσε το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων του νησιού.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου το μεσημέρι τοπική ώρα κοντά στο νησάκι Σιγιού, στα ανοικτά των ακτών της Κίνας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων.

Τις τελευταίες δύο ημέρες, ο στρατός της Ταϊβάν έχει καταφύγει επανειλημμένα σε πυρά προκειμένου να αναχαιτίσει, όπως ισχυρίστηκε, κινεζικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που πέταξαν πάνω από απαγορευμένες περιοχές γύρω από το αρχιπέλαγος Κινμέν. Πριν από αυτό, τα στρατεύματα της Ταϊβάν εκτόξευαν μόνο προειδοποιητικές φωτοβολίδες.

Η επικεφαλής της διοίκησης της Ταϊβάν, Τσάι Ινγκ-ουέν, εξέδωσε πρόσφατα εντολή για την ενίσχυση των αμυντικών μέτρων στον εναέριο χώρο, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σε ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσαν οι στρατιωτικές αρχές από την Ταϊπέι, αναφέρεται πως θα συνεχίσουν να ερευνούν το περιστατικό και να επιτηρούν τον εναέριο χώρο, προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλειά του.

Χθες, οι αρχές της Ταϊβάν δήλωσαν ότι θα το «δικαίωμά τους στην αυτοάμυνα και την αντεπίθεση» εάν οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις εισέλθουν στο έδαφός της, καθώς το Πεκίνο πραγματοποίησε στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στο νησί έπειτα από τις επανειλημμένες επισκέψεις Αμερικανών νομοθετών και παρά τις επίσης επανειλημένες προειδοποιήσεις τις Κίνας.

«Για τα αεροσκάφη και τα πλοία που εισήλθαν στο θαλάσσιο και αεροπορικό μας έδαφος των 12 ναυτικών μιλίων, ο εθνικός στρατός θα ασκήσει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα και την αντεπίθεση χωρίς εξαίρεση», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Λιν Γουέν-Χουάνγκ, αναπληρωτής αρχηγός του γενικού επιτελείου επιχειρήσεων και σχεδιασμού της Ταϊβάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

Το Ισραήλ απειλεί με αντίποινα ενάντια της Παλαιστινιακής Αρχής λόγω Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα