ΑΘΗΝΑ
22:37
|
03.05.2024
Το μέλος του ΝΑΤΟ συνεχίζει το εξοπλιστικό του πρόγραμμα ανακοινώνοντας την παραγγελία 48 αυτοκινούμενων AHS Krab από πολωνική εταιρεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Πολωνία θα παραγγείλει 48 αυτοκινούμενα οβιδοβόλα AHS Krab και 36 συνοδευτικά οχήματα από την τοπική εταιρεία παραγωγής όπλων Huta Stalowa Wola έναντι 3,8 δισεκατομμυρίων ζλότι (802,5 εκατομμύρια ευρώ), όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας, Μάριους Μπλάζακ.

«Πρόκειται για μια δεύτερη σύμβαση, η πρώτη συνήφθη το 2016 και εξακολουθεί να εφαρμόζεται… η αξία του συμβολαίου είναι 3,8 δισεκατομμύρια ζλότι», δήλωσε ο Μπλάζακ. Το 2016, ο πολωνικός στρατός παρήγγειλε 96 αυτοκινούμενα οβιδοβόλα από την Huta Stalowa Wola τα οποία αναμένεται να παραδοθούν έως το 2024. Το AHS Krab έχει μέγιστο βεληνεκές βολής 40 χιλιόμετρα.

Έπειτα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Πολωνία, μέλος του ΝΑΤΟ, έχει δεσμευτεί να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες στο 3% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος και να υπερδιπλασιάσει το μέγεθος του στρατού της για να αποτρέψει τυχόν επιθέσεις. Στα τέλη Μαΐου, το πολωνικό ραδιόφωνο ανέφερε ότι η Πολωνία είχε παραχωρήσει στην Ουκρανία 18 αυτοκινούμενα οβιδοβόλα AHS Krab.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα