ΑΘΗΝΑ
11:38
|
18.05.2024
Ο πρόεδρος του Ιράν θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) την 15η και 16η Σεπτεμβρίου στο Ουζμπεκιστάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί, θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) την 15η και 16η Σεπτεμβρίου, στο Ουζμπεκιστάν, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Νάσερ Καναανί.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών του Ουζμπεκιστάν, Βλαντιμίρ Νόροφ, δήλωσε την 11η Ιουλίου ότι ένα μνημόνιο για τις υποχρεώσεις του Ιράν ως μέλους του SCO πρόκειται να υπογραφεί στη σύνοδο κορυφής της Σαμαρκάνδης, προσθέτοντας ότι το Ιράν θα γίνει φέτος δεκτό στον SCO.

Ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης είναι μια οικονομική, πολιτική και αμυντική συμμαχία που περιλαμβάνει την Κίνα, την Ινδία, τη Ρωσία, το Ουζμπεκιστάν, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν και το Πακιστάν. Οι χώρες-παρατηρητές του οργανισμού περιλαμβάνουν το Αφγανιστάν, τη Λευκορωσία, το Ιράν και τη Μογγολία, με το Αζερμπαϊτζάν, την Αρμενία, την Καμπότζη, το Νεπάλ, την Τουρκία και τη Σρι Λάνκα να έχουν καθεστώς εταίρου.

Η σύνοδος κορυφής του SCO στη Ντουσαμπέ τον περασμένο Σεπτέμβριο ξεκίνησε τη διαδικασία προσχώρησης του Ιράν, καθώς και τη χορήγηση καθεστώτος εταίρου στο Κατάρ, την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέξικο: Νεκρός υποψήφιος δήμαρχος και άλλοι 5 σε προεκλογική εκδήλωση

Χεζμπολάχ: Αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων στην σύγκρουση με Ισραήλ

Υεμένη: Κατάρριψη αμερικανικού MQ-9 Reaper από τους Χούθι

Κυβερνητικός εκπρόσωπος Ιράν: Αδιαφορία από Δύση και Ισραήλ για το Διεθνές Δίκαιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα