ΑΘΗΝΑ
07:29
|
26.04.2024
«Αποστολές όπως αυτή... επιδεικνύουν την ικανότητά μας να συνδυάζουμε δυνάμεις για να αποτρέψουμε και, αν χρειαστεί, να νικήσουμε τους αντιπάλους μας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε σήμερα ότι ένα ζεύγος βομβαρδιστικών μεγάλων αποστάσεων B-52 με πυρηνική ικανότητα πραγματοποίησε πτήσεις πάνω από τη Μέση Ανατολή σε μια επίδειξη δύναμης.

Τα βομβαρδιστικά απογειώθηκαν χθες από τη βάση της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Φέρφορντ της Αγγλίας και πέταξαν πάνω από την ανατολική Μεσόγειο, την Αραβική Χερσόνησο και την Ερυθρά Θάλασσα, συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικές αποστολές μαζί με πολεμικά αεροσκάφη του Κουβέιτ και της Σαουδικής Αραβίας, πριν αναχωρήσουν από την περιοχή.

«Οι απειλές προς τις ΗΠΑ και τους εταίρους μας δεν θα μείνουν αναπάντητες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο αντιστράτηγος Αλέξους Γκρίνκεβιτς, ο κορυφαίος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. «Αποστολές όπως αυτή… επιδεικνύουν την ικανότητά μας να συνδυάζουμε δυνάμεις για να αποτρέψουμε και, αν χρειαστεί, να νικήσουμε τους αντιπάλους μας».

Παρότι οι ΗΠΑ δεν έκαναν κάποια σχετική αναφορά, το Ισραήλ συμμετείχε επίσης στην πολυεθνική αποστολή, καθώς τρία ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη F-16 συνόδευσαν τα αμερικανικά βομβαρδιστικά «μέσω των ουρανών του Ισραήλ καθ’ οδόν προς τον (Περσικό) Κόλπο», δήλωσε ο ισραηλινός στρατός σε ανάρτησή του στο Twitter, περιγράφοντας τη συνεργασία της χώρας με τον αμερικανικό στρατό ως κλειδί για τη «διατήρηση της εναέριας ασφάλειας στο Ισραήλ και τη Μέση Ανατολή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις-Άνοδος της θερμοκρασίας

The Old Oak: A symbol of endurance

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα