ΑΘΗΝΑ
08:38
|
20.04.2024
«Η καλύτερη ενέργεια είναι αυτή που δεν καταναλώνουμε», δήλωσε, προειδοποιώντας για περικοπές και παροχή ενέργειας με δελτίο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ζήτησε τη μείωση κατά 10% της ενεργειακής χρήσης της χώρας τις επόμενες εβδομάδες και μήνες για να αποφευχθεί ο κίνδυνος περικοπών και παροχής ενέργειας με δελτίο αυτόν τον χειμώνα.

Ο Μακρόν προειδοποίησε ότι η αναγκαστική εξοικονόμηση ενέργειας μπορεί να χρειαστεί να εξεταστεί τους επόμενους μήνες εάν οι εθελοντικές προσπάθειες δεν επαρκούν. Είπε ότι τα σχέδια παροχής ενέργειας με δελτίο προετοιμάζονται «σε περίπτωση» που χρειαστούν και ότι «οι περικοπές θα συμβούν ως έσχατη λύση».

«Η καλύτερη ενέργεια είναι αυτή που δεν καταναλώνουμε», δήλωσε ο Γάλλος ηγέτης σε συνέντευξη Τύπου, όπου προέτρεψε τις γαλλικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά να εξοικονομήσουν ενέργεια, μεταξύ άλλων κλείνοντας τη θέρμανση και τον κλιματισμό.

Ο Μακρόν δεν εξήγησε πώς θα μετρηθεί ο στόχος εξοικονόμησης ενέργειας κατά 10%. Πολλά γαλλικά σπίτια μετριάζουν ήδη τη χρήση φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας λόγω της αύξησης των τιμών, αλλά δεν θα εισακουστούν από όλους οι εκκλήσεις του Μακρόν. Η πρωθυπουργός της Γαλλίας την περασμένη εβδομάδα προειδοποίησε για ενδεχόμενες δίωρες διακοπές της ηλεκτροδότησης των νοικοκυριών τον χειμώνα εάν δεν βρεθούν λύσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα