ΑΘΗΝΑ
02:59
|
28.04.2024
Ο αρχηγός του ουκρανικού στρατού αναφέρθηκε σε «σειρά επιτυχημένων πυραυλικών επιθέσεων εναντίον των αεροπορικών βάσεων του εχθρού στην Κριμαία».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ανώτατος στρατιωτικός αρχηγός της Ουκρανίας ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για μια σειρά επιθέσεων σε ρωσικές αεροπορικές βάσεις στην προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Σάκι τον περασμένο μήνα.

Σε άρθρο που συνέγραψε από κοινού ο νομοθέτης Μιχαΐλο Ζαμπρόντσκι και δημοσιεύθηκε στο ουκρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform, ο Βαλέρι Ζαλούζνι, αρχηγός του ουκρανικού στρατού, αναφέρθηκε στις «επιτυχημένες προσπάθειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να μεταφέρουν φυσικά τις εχθροπραξίες… στην Κριμαία».

«Μιλάμε για μια σειρά επιτυχημένων πυραυλικών επιθέσεων εναντίον των αεροπορικών βάσεων του εχθρού στην Κριμαία, και πρωτίστως του αεροδρομίου Σάκι», ανέφερε το άρθρο. Μια υποσημείωση διευκρίνισε ότι η επίθεση στο Σάκι ήταν ένα «συνδυασμένο χτύπημα» που πραγματοποιήθηκε την 9η Αυγούστου και έβγαλε δέκα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη «εκτός δράσης».

Η Ουκρανία μέχρι τώρα υπαινισσόταν μόνο την εμπλοκή της στις επιθέσεις στην Κριμαία, με έναν ανώτερο αξιωματούχο να δηλώνει ανώνυμα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι εκρήξεις στην αεροπορική βάση ήταν έργο Ουκρανών σαμποτέρ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα