ΑΘΗΝΑ
08:23
|
24.04.2024
«Βλέπουμε πραγματικά και μετρήσιμα κέρδη από την Ουκρανία με τη χρήση αυτών των συστημάτων», δήλωσε ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ουκρανία χρησιμοποιεί τα σύγχρονα δυτικά όπλα της με καταστροφικά αποτελέσματα, χτυπώντας εκατοντάδες ρωσικούς στόχους μόνο με το πυραυλικό σύστημα HIMARS που προμηθεύεται από τις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών, στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ.

«Βλέπουμε πραγματικά και μετρήσιμα κέρδη από την Ουκρανία με τη χρήση αυτών των συστημάτων. Για παράδειγμα, οι Ουκρανοί έχουν πλήξει πάνω από 400 στόχους με τα HIMARS και είχαν καταστροφικά αποτελέσματα», δήλωσε ο Μίλεϊ σε δημοσιογράφους μετά από συνάντηση υπουργών Άμυνας στην αεροπορική βάση Ράμσταϊν στη Γερμανία στο πλαίσιο της πέμπτης συνόδου της Ομάδας Επαφής για τον συντονισμό της στρατιωτικής υποστήριξης προς το Κίεβο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ενέκρινε ένα επιπλέον πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 675 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, στη συνάντηση. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ανακοίνωσε από το Κίεβο 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέα στρατιωτική χρηματοδότηση στην Ουκρανία και σε άλλες 18 χώρες που διατρέχουν κίνδυνο μελλοντικής ρωσικής επιθετικότητας. Η Ουάσινγκτον έχει ήδη παράσχει στρατιωτική βοήθεια άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην κυβέρνηση του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι από το Φεβρουάριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σχέδιο Ανάν: Το βροντερό όχι των Ελληνοκυπρίων, η  εξαγορά των συνειδήσεων και οι παραχαράκτες

Ο καιρός σήμερα: Επιμένει η σκόνη, μποφόρ στο Αιγαίο

Το μεγάλο «Όχι» του 2004: Η δεύτερη επανάσταση των Κυπρίων

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα